Thaise FDA waarschuwt voor reclame voor producten met cannabis en hennep

Thailand -

  De Food and Drug Administration (FDA) van Thailand heeft een openbare waarschuwing afgegeven over het adverteren van producten met cannabis en hennep, waarin staat dat dit op een verkeerde manier kan leiden tot hoge boetes en zelfs gevangenisstraf.

Paisarn Dankum, secretaris-generaal van de Food and Drug Administration (FDA) vertelde de bijbehorende Thaise pers: "Voor reclame voor medicijnen en kruiden die cannabis en hennep als onderdeel van de ingrediënten bevatten, moet toestemming van de FDA worden gegeven."

“De reclame mag niet gericht zijn op kinderen en zwangere vrouwen of moeders die baby's moedermelk geven. De reclame mag geen voordelen tonen over mensen die feesten, lachen of plezier hebben, enz.” Paisarn toegevoegd.

"Er moet een waarschuwing worden aangebracht op voedsel en drankproducten die hennep of cannabis bevatten om te informeren dat consumenten de instructies vóór consumptie moeten lezen en dat kinderen, zwangere vrouwen en moeders die baby's voeden dit moeten vermijden en als het onbekende symptomen veroorzaakt, moet men onmiddellijk stoppen." Paisarn uitgelegd.

"Voor onjuiste of nepreclame is de straf een gevangenisstraf tot drie jaar of een boete tot 30,000 baht of beide", waarschuwde Paisarn.

“Voor cosmetische reclame voor cannabis- en hennepproducten is geen reclamevergunning nodig, maar men mag niet te veel reclame maken. Bovendien mogen de producten niet worden verkocht als wondermiddel of als lijstvoordelen die niet zijn goedgekeurd door de FDA. De straf voor overreclame is een gevangenisstraf tot een jaar of een boete tot 100,000 baht of beide.” aldus Paisarn.

"Iedereen die zich zorgen maakt over valse reclame rond cannabis of hennep kan de FDA-hotline 1556 bellen", concludeerde Paisarn.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/