Het verbod op de verkoop van alcohol in Thailand tussen 2 en 5 uur wordt op 1 juli in het hele land opgeheven, maar alleen in hotels, zegt de minister van Toerisme

File Photo, Thaise minister van toerisme.

nationaal —

  Het al lang bestaande verbod op de verkoop van alcohol tussen 2 en 5 uur wordt op 1 juli in het hele land opgeheven, maar alleen in hotels, zei de minister van Toerisme en Sport vandaag, 17 juni, tijdens de bijeenkomst van het Center for Covid-19 Situation (CCSA). 

Volgens de minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, heeft de CCSA ermee ingestemd om het impopulaire nationale verbod op de verkoop van alcohol tussen 2:5 - XNUMX:XNUMX, vanaf 1 juli samen met de andere nieuwste versoepelingen die zojuist zijn bijgewerkt vandaag, 17 juni, door de CCSA. 

Toch zal de verandering volgens de minister in eerste instantie beperkt blijven tot hotels die zich richten op toeristen. Restaurants en toeristische attracties mogen gedurende de langere periode ook alcohol verkopen, naar goeddunken van de provinciegouverneur, aldus de minister. 

“Deze verandering zou het toerisme moeten stimuleren. Stel je voor dat sommige toeristen aan het relaxen zijn in hun hotel, en ze ineens te horen krijgen dat de alcohol niet meer mag van 2-5 uur. Dit zal zeker de reputatie van het land ruïneren', zei de minister van Toerisme en Sport. "Deze nieuwe wijziging wordt echter niet toegepast op reguliere en gemakswinkels, althans in eerste instantie, totdat er meer onderzoek is gedaan", aldus Phiphat.

Minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, concludeerde dat het Thaise toerisme met deze nieuwe versoepelingen aanzienlijk zal verbeteren. Vanaf 1 juli zullen naar schatting 25-30 duizend internationale toeristen het land binnenkomen. Hij verwacht dit jaar in totaal niet minder dan 7.5 miljoen mensen te zien en hoopt op zijn best naar 10 miljoen te gaan.  

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

Je kunt hier meer te weten komen over de andere nieuwste versoepelingen die zojuist zijn bijgewerkt. 

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/