Thais ministerie van Volksgezondheid gaat naar verluidt landelijke groene zones voorstellen en de normale sluitingstijden van het nachtleven herstellen

nationaal —

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid zal naar verluidt voorstellen om de hele natie opnieuw in te delen in aanduidingen van ontspannen zones en het normale nachtleven te herstellen tijdens de sluitingsuren van het Centrum voor Covid-19 Situatie (CCSA) tijdens de komende vergadering op 17 juni.

Minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, onthulde vandaag, 16 juni, dat het ministerie van Volksgezondheid de CCSA in de komende vergadering van morgen 17 juni een landelijke kleurwijziging naar de groene zone of de toezichtszone zou voorstellen. Het voorstel stond volgens de minister al op de vergaderagenda.

Op de vraag over petities van nachtclubexploitanten om de wettelijke sluitingsuren terug te brengen naar de uren van vóór Covid-19, antwoordde de minister dat hij deze kwestie had geraadpleegd met Dr. Kiattipoom Wongrachit, permanent secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, en Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van de afdeling Ziektebestrijding. Beiden kwamen overeen om de sluitingsuren met nog eens 1-2 uur te verlengen, wat betekende dat uitgaansgelegenheden tot ongeveer 2 uur 's nachts open konden gaan op basis van hun huidige sluitingsuren om middernacht, zolang de rest van de CCSA ermee instemde.

"De uitbreiding is prima zolang de uitgaansgelegenheden de regels volgen en niet 's nachts opengaan tot het ochtendgloren", zei minister Anutin. "Het hangt echter nog steeds af van de CCSA."

Hij ging verder met voorstellen voor het opheffen van het mandaat voor openbare maskers, en zei dat het dragen van een masker een sociale norm is geworden en dat het ministerie van Volksgezondheid niet zou overwegen om het snel te annuleren. Het ministerie zou echter toegeeflijk zijn over het maskermandaat in bepaalde faciliteiten, aldus de minister.

Ten slotte gaf de minister commentaar op de suggestie om het Covid-19-waarschuwingsniveau te verlagen naar niveau 2 (lage en afnemende transmissie), waarbij hij zei dat alles al onder controle was en dat Thailand geweldig werk deed.

"De momenteel afnemende nieuwe gevallen, slachtoffers, bedbezettingspercentages en geventileerde gevallen zijn het resultaat van ieders medewerking", concludeerde minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, hoewel hij de verandering over het alarmniveau niet bekendmaakte.

TPN merkt op dat momenteel 46 provincies zich in de rode zone bevinden (hoge transmissie), 14 in de groene zone (surveillance) en 17 in de blauwe zone (toerisme).
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Steun The Phuket Express in 2022!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.