Phuket Health Chief waarschuwt dat cannabis alleen mag worden gebruikt voor legitieme medische redenen met toestemming van een bevoegde arts, niet voor recreatief gebruik

Phuket-

De Phuket Health Chief heeft een openbare waarschuwing afgegeven over cannabis, waarin staat dat het beter is om het alleen om medische redenen te gebruiken. Volgens de chef is cannabis om recreatieve redenen niet goed te gebruiken en potentieel gevaarlijk.

De hoofddokter van de Phuket Provinciale Volksgezondheid, Kusak Kukiattikoon, vertelde The Phuket Express: "Als wet is cannabis na 9 juni veranderdth, om gedecriminaliseerd te worden, willen we echter nog steeds dat mensen cannabis voor gelicentieerde medische redenen alleen onder de hoede van een arts gebruiken en niet recreatief.”

“Cannabis heeft veel voordelen voor medische patiënten. Als het nodig is om het te gebruiken, moet het worden geadviseerd en voorgeschreven door bevoegde artsen. Mensen die geen gezondheidsproblemen hebben, mogen echter geen cannabis gebruiken, vooral niet voor dronkenschap. Er kunnen enkele bijwerkingen of allergische reacties op deze mensen optreden. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de effecten van cannabis ook problemen kunnen veroorzaken met reactietijd, energieniveaus en focus.” De chef vervolgde.

“Als we in restaurants eten, moeten we ze ook vragen of ze cannabis aan voedsel toevoegen. Dit is belangrijk omdat sommige mensen allergisch zijn voor cannabis. We inspecteren nu restaurants in Phuket om er zeker van te zijn dat ze berichten plaatsen om te informeren dat ze cannabis als ingrediënten in voedsel hebben.” De chef voegde eraan toe.

De chef merkte ook op dat het ministerie van Volksgezondheid op zoek was naar mogelijke legale manieren om ervoor te zorgen dat cannabis alleen om medische redenen werd gebruikt en niet voor recreatief gebruik.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.