Thailand gaat immigratieformulieren tijdelijk vrijstellen voor internationale passagiers die per vliegtuig reizen om congestie te verminderen

Nationaal –

Het Thaise kabinet heeft ermee ingestemd om het gebruik van immigratieformulieren "Tor Mor 6" tijdelijk vrij te stellen voor buitenlanders die Thailand binnenkomen en verlaten op alle internationale luchthavens om de congestie bij immigratiecontroleposten te verminderen.

Regeringswoordvoerder Traisulee Traisornkul zei op dinsdag 14 juni dat de vrijstelling bedoeld was om buitenlandse reizigers te vergemakkelijken en de congestie op de luchthavens te verminderen, aangezien het aantal inkomende toeristen aanzienlijk is toegenomen na de heropening van het land.

Buitenlanders die over land en over zee reizen, moeten nog steeds de formulieren invullen omdat de aankomsten niet significant toenemen zoals per vliegtuig. De immigratieformulieren zijn nog steeds praktisch in termen van misdaadpreventie en -opsporing. Zonder het formulier wordt de fysieke informatie van inkomende toeristen die dat land binnenkomen verzameld via biometrie en wordt hun toeristische informatie/bestemmingen verzameld bij de touroperators en luchtvaartmaatschappijen.

Ondanks de tijdelijke vrijstelling moeten de gezondheidsonderzoeken volgens preventieve maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 Coronavirus nog steeds worden uitgevoerd, aldus de plaatsvervangend woordvoerder.

Op het moment van de perstijd blijft het impopulaire maar vereenvoudigde Thailand Pass-programma ook bestaan.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk hier op onze zusterwebsite, ook eigendom van TPN-media.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.