Het Thaise parlement neemt vandaag in eerste lezing de wetsontwerpen voor huwelijksgelijkheid en burgerlijk partnerschap aan

FOTO: iLaw

Bangkok -

Het wetsontwerp voor gelijkheid van huwelijken, voorgesteld door de oppositionele Move Forward-partij, werd vandaag, 15 juni, in eerste lezing in het parlement aangenomen met 210 stemmen voor, 180 bezwaren en 12 onthoudingen.

Een soortgelijk ontwerp van het wetsvoorstel burgerlijk partnerschap door het ministerie van Justitie werd ook in eerste lezing aangenomen met 229 stemmen voor, 166 bezwaren en 6 onthoudingen. Dergelijke goedkeuringen markeren een belangrijke stap voor de gelijkheid van LGBTQ+ en de legalisering van homoseksuele verbintenissen.

Hoewel ze hetzelfde klinken, bevatten de wetsontwerpen voor gelijkheid van huwelijken en het burgerlijk partnerschap een klein verschil in de erkenning van het homohuwelijk. Kortom, het burgerlijk partnerschap van het ministerie van Justitie stelt personen van hetzelfde geslacht in staat hun geregistreerd partnerschap te registreren en definieert hen als burgerlijke "partners", terwijl de huwelijksgelijkheid van de Move Forward-partij hen zal erkennen als "gehuwde" paren met dezelfde wettelijke voorrechten en rechten als heteroseksuele echtparen.

De ontwerpen zullen worden bestudeerd, herzien en overwogen door een door de regering aangestelde speciale commissie voordat ze in de nabije toekomst in tweede lezingen worden gepresenteerd.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Pattaya News in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.