Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: drie buitenlanders in hechtenis bij de rechtbank, premier Prayut bezocht Phuket, muziekfestival en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 6 juni 2022 t/m zondag 12 juni 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Drie buitenlanders die naar verluidt betrokken waren bij een incident waarbij een Russische vrouw vorige maand uit een condominium in Patong om het leven kwam, ontkennen nog steeds alle aanklachten en zitten nu in hechtenis bij de provinciale rechtbank van Phuket.

De commandant van de provinciale politie van Phuket, luitenant-kolonel Sermpan Sirikong, zei tegen The Phuket Express: "Ze staan ​​erop om in de rechtszaal alleen te praten als ze het recht hebben om dat te doen."

2. De Thaise premier Prayut Chan-O'Cha arriveerde op 6 juni in Phuketth. Hij bezocht eerst de Phuttha Mongkol Nimit School en gaf educatieve suggesties en een MOU (Memorandum of Understanding) voor een Partnership School.

Aangezien Phuket een belangrijke toeristische stad is met veel beroepen en bedrijven die zich richten op buitenlandse toeristen, moeten werknemers prioriteit geven aan hun Engelse vaardigheden, volgens de waardeproposities van het Partnership School Project.

De Thaise premier Prayut Chan-O'Cha leidde de opening van het Thailand Tourism Congress 2022 in het Beyond Resort Kata in Phuket.

Premier Prayut hield een openingstoespraak met het volgende: “Allereerst was het Phuket Sandbox-project een succes dat een model werd voor andere landen om het toerisme en de economie te stimuleren.

3. Het "Rock on the Beach Music Festival" vindt deze maand plaats op twee van de mooiste bestemmingen van Zuid-Thailand: Phuket van 17-19 juni en Krabi van 24-26 juni.

Want Phuket zal zijn in het Dolphin Park op Patong Beach. Er zullen concerten aan het strand zijn van bekende artiesten, zoals Vi Violet, Ink Waranthon en The Parkinson Band

4. Een driejarig meisje stierf nadat ze zou zijn aangevallen door haar stiefmoeder en vader in Chalong.

Ze worden beschuldigd van het doodslaan van een andere persoon.

5. Een 47-jarige man werd dood aangetroffen nadat hij naar verluidt door een golf in zee was meegesleurd terwijl hij aan het vissen was in de buurt van een strand in Thalang op 5 juni.th en werd gevonden op de volgende dag 6 junith.

Zijn lichaam werd geborgen uit de zee, wat meer dan twee uur duurde.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya en Chonburi, met de nadruk op vertalingen tussen het Thais naar het Engels en bemiddelt tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve bij het pendelen tussen de drie.