Krabi waarschuwt voor 'vlamkwallen' op Hong Island

FOTO: MGR Online

Krabi-

Ambtenaren hebben zwemmers gewaarschuwd om zich bewust te zijn van vlamkwallen die zijn gevonden bij een strand op het Hong-eiland in het district Mueang Krabi.

Gisteren (12 juni)th), hebben functionarissen van de Tan Bok Khorani National gewaarschuwd voor een bloei van mogelijk gevaarlijke vlamkwallen op het Hong-eiland in het subdistrict Khao Thong nabij de kustlijn bij het strand.

Het hoofd van het Tan Bok Khorani National Park vertelde The Phuket Express: "Deze kleine vlamkwallen zijn giftig en gevaarlijk voor zwemmers. Ze zijn ongeveer vier centimeter.”

"Als zwemmers worden gestoken door de vlamkwal, kunnen ze ernstige jeuk, pijn met verbranding krijgen en sommigen kunnen allergieën hebben met ernstige symptomen. Als je gestoken wordt door de vlammende kwal, was je huid dan onmiddellijk met azijn.”

“Ze worden dit seizoen door sterke golven naar de kust gespoeld. Sommige zijn te vinden op het strand. We hebben geprobeerd ze uit de omgeving te halen.”

“Gisteren zijn er rode vlaggen geplaatst voor het niet zwemmen hier. Het kan ongeveer twee dagen duren voordat ze uit het gebied zijn weggespoeld.”

FOTO: Pudam Nieuws

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.