Thaise premier beveelt strikte landelijke handhaving van middernachtsluitingstijden voor uitgaansgelegenheden

Bangkok, Thailand-

Verrast door harde eerdere sluitingen dit weekend in Bangkok en Pattaya?

Mogelijk komt er nog meer. De Thaise premier Prayut Chan-O-Cha heeft de relevante wetshandhavingsinstanties persoonlijk bevolen om hard op te treden tegen locaties die de huidige wettelijke sluitingstijd voor alcoholische uitgaansgelegenheden, namelijk middernacht, schenden.

Dit komt zelfs omdat veel stemmen in de toeristen- en horecasector er hard aan hebben gewerkt om de pre-covid late sluitingsuren te herstellen voor locaties in toeristische hotspots zoals Pattaya en Phuket. Volgens ondernemers is middernacht veel te vroeg voor buitenlandse toeristen, van wie velen hun avondje uit om 10 of 11 uur beginnen.

Voorafgaand aan Covid-19 konden uitgaansgebieden in Pattaya, een groot deel van de lokale economie, legaal open blijven tot 3 uur of zelfs later. Het nooddecreet, dat momenteel van kracht is sinds april 2020, overschrijft echter alle lokale of regionale regeluitzonderingen, wat betekent dat elke plaats in het land om middernacht moet sluiten, ongeacht hun toeristische focus of niet.

Het Center for Covid-19 Situation Administration of CCSA zal later deze week voorstellen overwegen om in sommige gebieden om 2 uur juridische sluitingen toe te staan. Prayut Chan-O-Cha, de premier, die aan het hoofd van de CCSA staat, leek echter niet enthousiast over de voorstellen en verklaarde onlangs dat hij bezorgd is dat latere sluitingen meer mogelijke covid-uitbraken zouden kunnen betekenen.

De nieuwe gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, is het daar niet mee eens en zegt dat het toestaan ​​van latere sluitingen de mensen verder en later in de avond verspreidt. Bovendien, volgens Chadchart, wanneer middernacht hard wordt afgedwongen, gaan mensen in plaats daarvan gewoon drinken op straten, parken of stranden.

Voor nu is het bevel om middernachtsluitingen af ​​te dwingen echter aan de regionale jurisdicties bezorgd, evenals gemelde waarschuwingen dat wetshandhavingsafdelingen die latere sluitingen toestaan, verantwoordelijk kunnen worden gehouden.

De reactie op de online bestelling is bijna universeel negatief op Thaise en Engelse sociale media, waarbij velen beweren dat het geen zin heeft om de sluitingstijden in toeristische gebieden hard te handhaven, aangezien de industrie zich net begint te herstellen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.