UPDATE: Drie buitenlanders die naar verluidt betrokken waren bij een incident waarbij een Russische vrouw uit een flat in Phuket om het leven kwam, ontkennen nog steeds alle aanklachten

Patong, Phuket –

Drie buitenlanders die naar verluidt betrokken waren bij een incident waarbij een Russische vrouw vorige maand uit een condominium in Patong om het leven kwam, ontkennen nog steeds alle aanklachten en zitten nu in hechtenis bij de provinciale rechtbank van Phuket.

Ons vorige verhaal:

De commandant van de politie van Regio 8, luitenant-kolonel Amphon Buarabphon, vertelde eerder deze week aan de Phuket Express: "In dit stadium worden ze beschuldigd van 'roekeloosheid waardoor een andere persoon is overleden'. Ze zitten nu in hechtenis bij de provinciale rechtbank van Phuket.”

Nu bijwerken:

De commandant van de provinciale politie van Phuket, luitenant-kolonel Sermpan Sirikong, vertelde vandaag (11 juni) aan The Phuket Express: “De drie buitenlanders zitten nog steeds in hechtenis bij de provinciale rechtbank van Phuket. Ze ontkennen nog steeds alle aanklachten. Ze staan ​​erop om in de rechtszaal alleen te praten als ze daar het recht toe hebben. Ze hebben geweigerd om vragen van wetshandhavers of de pers te beantwoorden.”

“Ze hebben ook het recht om borgtocht te vragen. Het hangt echter ook af van de rechtbank of ze borgtocht toestaan ​​of niet, en de politie maakt zich zorgen over het potentiële vluchtrisico van de verdachten”, voegde luitenant-kolonel Sermpan eraan toe.

De drie buitenlandse verdachten die aanwezig waren toen een Russische vrouw haar dood stortte, hebben naar verluidt ook de hulp ingeroepen van hun respectieve ambassades en juridische bescherming, ook al kreeg de zaak veel publiciteit in de Thaise media.

De verdachten worden momenteel vastgehouden voor een lichte aanklacht wegens drugsbezit en de roekeloosheid waardoor een andere persoon is overleden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.