Ministerie van Toerisme stelt de inning van de 'land entry'-vergoeding van 300 baht uit en introduceert het annuleringsvoorstel voor de 'Thailand Pass' bij het National Covid-19 Centre

FOTO: INN Nieuws

Nationaal –

Het ministerie van Toerisme en Sport heeft besloten de inning van 300 baht 'land entry'-vergoeding uit te stellen tot het vierde kwartaal van dit jaar en is van plan om de annulering van de registratie van de 'Thailand Pass' met ingang van volgende maand voor te stellen.

Minister van Toerisme Phiphat Ratchakitprakarn onthulde dat tot het uitstel was besloten om aanvullend onderzoek te doen en alle aspecten van de zaak grondig te overwegen, vooral over hoe de vergoeding voor landaankomst goedkoper moet worden heroverwogen dan die voor zee en lucht, volgens zijn overweging. Dit geldt met name, volgens Phiphat, voor nabijgelegen landen zoals Maleisië en Cambodja, waar een vergoeding van 300 baht om het land binnen te komen voor velen belangrijk is.

Een herzien voorstel zal, mogelijk in de komende twee maanden, opnieuw bij het kabinet worden ingediend. Indien goedgekeurd, vindt de inning van de vergoedingen plaats 90 dagen na de publicatie van de Royal Gazette, wat zou kunnen zijn tussen het vierde kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023.

Met betrekking tot de annulering van de Thailand Pass vertelde Phiphat de Associated Press verder dat het ministerie de zaak tijdens de volgende vergadering zal voorleggen aan de CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration). Het voorstel omvat het schrappen van een verzekeringsplicht. Hij is van mening dat de annulering meer buitenlandse toeristen zou kunnen aantrekken, omdat ze niet langer verplicht zijn een reisverzekering af te sluiten of ingewikkelde toegangsprocedures te doorlopen.

De volgende grote CCSA-bijeenkomst is gepland op vrijdag 17 juni, en is ook bedoeld om maskermandaten en latere legale openingen van uitgaansgelegenheden en uitgaansgelegenheden te dekken.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/