Minister van Volksgezondheid kondigt "overwinning" aan van decriminalisering van cannabis in Thailand

Buriram –

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul verklaarde het succes van de decriminalisering van cannabis tijdens zijn bezoek aan de openingsceremonie van de cannabisexpo op het Chang International Circuit in zijn geboorteplaats Buriram vandaag, 10 juni.

De minister verklaarde in zijn openingstoespraak dat hij de Buriram-mensen zou willen bedanken die 4 jaar geleden de Bhumjaithai-partij hadden geïnspireerd om het beleid voor medische marihuana te legaliseren.

Anutin zei: “Er is geen beleid meer van zes cannabisplantages, want nu kun je zoveel cannabisbomen planten als je wilt aan de achterkant van je huis. Marihuana is niet langer een illegale drug, maar het is een plant die medische voordelen zal opleveren, meer banen zal creëren en geld zal verdienen van huishoudens tot industrieel niveau.”

“Bedankt Buriram-mensen voor de steun tot het einde totdat het legalisatiebeleid succesvol was. Bhumjaithai Thai Party kan doen wat ze beloofden. Vandaag is de eerste dag van de Cannabis Expo in Buriram. Het evenement vierde ook het succes van de lancering van het medicinale-cannabisbeleid. We moeten echter onze broeders en zusters in het hele land herinneren en bewust maken van de voordelen van cannabisplanten en andere cannabisgerelateerde producten.” ging Anutin verder.

Bovendien verklaarde de vice-premier ook dat het idee om dronken te worden door cannabisgebruik slechts een reactie was van degenen die tegen het legalisatie-idee waren en niet de voordelen van marihuana op de eerste plaats wilden zetten.

“We gebruiken cannabis om slapeloosheid te behandelen, omdat er momenteel acht THC-arme stoffen op de nationale lijst van essentiële medicijnen staan. In plaats van uit het buitenland geïmporteerde slaappillen te gebruiken, zijn de medicijnen van in eigen land gekweekte cannabis veel goedkoper. Daarom mogen we niet toestaan ​​dat iemand de oude traditionele behandeling en overtuigingen van Thailand in de weg staat”, voegde Anutin eraan toe.

Duizenden woonden de overwinningsbijeenkomst in Buriram bij, die werd gezien als een belangrijke beleidsoverwinning voor de heer Charnvirakul.

Foto beleefdheid: Prachachat

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/