Annulering van maskermandaat en urenverlenging van uitgaansgelegenheden worden volgende week overwogen door het Nationale Covid-19-centrum van Thailand

FOTO: Thairath

Bangkok -

  De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft in eerste instantie een voorstel ingediend voor de annulering van het maskermandaat bij het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA). Het voorstel zal volgende week, 17 juni, worden besproken op de algemene vergadering, vertelde CCSA-directeur Suphot Malaniyom vandaag aan de pers, 10 juni.

Generaal Suphot zei dat de BMA en aanverwante overheidsinstanties het potentieel van het verwijderen van de maskers in de hoofdstad zullen bespreken, voornamelijk met het oog op regelgeving, vereisten en de veiligheid van de mensen. Het ministerie van Volksgezondheid kreeg de opdracht om de details te overwegen en af ​​te ronden voordat het volgende week tijdens de algemene vergadering een voorstel aan de CCSA-commissie zou doen. Het is onduidelijk of een voorstel voor het opheffen van maskermandaten, momenteel de regel voor alle openbare ruimtes in Thailand, alleen voor Bangkok zou zijn of dat het zou worden uitgebreid naar andere gebieden.

TPN merkt op dat het voorstel om de maskermandaten op te heffen pas kort na de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul . kwam verklaarde dat er geen bestelling of aankondiging zou plaatsvinden, en gaf er de voorkeur aan dat het een natuurlijk proces was. Veel zakelijke en toeristische aanbieders hebben echter de voorkeur gegeven aan duidelijke instructies om mogelijke problemen te voorkomen.

Bovendien gaat de vergadering in op de verlenging van de openingstijden van uitgaansgelegenheden van middernacht tot 2 uur. aangezien de eerste evaluatie van de situatie na de heropening op een goed niveau werd geacht. Dit omvat waarschijnlijk ook andere toeristische en entertainmentzware zones, zoals Pattaya en Phuket.

Volgens Suphot zal de CCSA ook rekening houden met aanpassingen van de kleurzones en de heropening van de grenscontroleposten in veel gebieden langs de grens.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite, ook eigendom van TPN-media, The Pattaya News, hier.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/