Uitgelicht: een samenvatting van de legalisatie van cannabis- en hennepplantages in Thailand die vandaag officieel van start gaat

FOTO: Manager Online

Nationaal –

Vanaf vandaag, 9 juni, worden cannabis- en hennepplantages in Thailand gelegaliseerd, evenals de decriminalisering van de planten en de vrijlating van eerdere cannabisgerelateerde criminelen. The Pattaya News/TPN Media wil de reis van de legalisatie aan het begin van het jaar samenvatten.

In februari 2022, de Royal Gazette kondigde de schrapping aan van delen van cannabis en hennep die minder dan 0.2% THC (tetrahydrocannabinol) bevatten van de categorie 5-lijst van verdovende middelen, die in juni van kracht wordt. Dit is om zelfgekweekte cannabis en hennep toe te kennen voor medische en gezondheidsdoeleinden op huishoudelijk niveau en voor commerciële doeleinden om goederen en producten te produceren om de binnenlandse economie en het toerisme te stimuleren.

Volgens plaatsvervangend secretaris-generaal van de FDA, Withit Saritsadeechaikul, is het importeren van cannabiszaden, hennep en andere delen van de plant, zoals bloeiwijzen, bladeren, takken en stengels, ook sterk illegaal onder de Plant Breeding Act BE 2518 en de Plant Quarantine Act BE 2507.

Kortom, de wet staat vanaf vandaag alleen toe dat de meeste delen van de planten die een laag THC-gehalte bevatten, worden gelegaliseerd voor thuiskweek. De extracties die hoge percentages THC bevatten en de plantenimporten staan ​​nog steeds vermeld in de narcoticawet en zijn illegaal.

Degenen die ze thuis willen planten, moeten zich registreren via de applicatie "Plook Ganja" of de website http://plookganja.fda.moph.go.thin drie snelle stappen: Registreer met persoonlijke informatie, vul de doelstellingen van de planters in en ontvang elektronische registratiedocumenten.

Niet alleen de legalisatie van planten, maar duizenden gevangenen wegens veroordelingen wegens cannabismisbruik zullen ook donderdag worden vrijgelaten nadat de schrappingswet van kracht wordt,Dat heeft justitiewoordvoerder Sorawit Limparangsee eerder gezegd.

Geld dat op grond van de antiwitwaswet van de overtreders in beslag is genomen, zal ook worden teruggegeven aan de eigenaren en tonnen in beslag genomen cannabis die in afwachting zijn van vernietiging, kunnen door de eigenaren worden opgeëist.

Vanochtend heeft de FDA aangekondigd dat de applicatie "Plook Ganja" meer dan 50,000 keer is gedownload en dat de thuisteelten op de eerste lanceringsdag onder meer dan 100,000 namen zijn geregistreerd.

Recreatief gebruik van marihuana met een hoog THC-gehalte voor roken blijft illegaal.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.