UPDATE: Ziekenhuis in Phuket houdt persconferentie over een pasgeboren baby die naar verluidt een gebroken arm heeft opgelopen terwijl hij onder hun hoede was

Phuket -

Het Vachira Phuket-ziekenhuis heeft vandaag (8 juni) een mogelijkheid onthuld van hoe een twee weken oude baby die betrokken was bij een viraal verhaal op Thaise media haar arm heeft gebroken.

Eerst ons vorige verhaal:

Een 30-jarige moeder heeft aangifte gedaan bij de politie nadat een ziekenhuis in Phuket Town haar later had verteld dat haar twee weken oude dochtertje naar verluidt een gebroken arm had opgelopen.

Nu voor onze updat:

Vanmorgen (8 juni) werd er een persconferentie gehouden in het Vachira Phuket Hospital in Phuket Townth) en werd geleid door de directeur van het Vachira Phuket-ziekenhuis, dokter Weerasak Lorthongkam en de ouders van het babymeisje.

De ouders hadden eerder gevraagd om de camerabeelden te zien van toen het meisje in het ziekenhuis werd behandeld. Dr. Weerasak verklaarde echter dat er geen verslag is van het specifieke incident, aangezien CCTV-camera's niet altijd opnemen. Ze worden alleen gebruikt voor real-time operaties tijdens de Covid-19-pandemie.

Dokter Weerasak zei: “De baby was in een normale toestand nadat ze was geboren. Op 9 juni om 00 uurth, medisch personeel woog de baby op een weegmachine. De baby kon op dat moment haar armen en benen bewegen.”

“Op dezelfde dag om 10 uur controleerden medewerkers de zuurstof en hartslag van de baby. De baby schopte en kronkelde. De baby was bedekt met één stoffen wikkel (die haar armen, lichaam en benen omwikkelde).

In de ochtend op 7 junith, ontdekten stafleden dat de baby haar linkerarm niet bewoog. Op haar arm werden geen blauwe plekken of wonden gevonden. Ze werd geröntgend voordat bleek dat ze een gebroken linkerarm had opgelopen.”

“In dit stadium denken we dat de baby haar arm had gebroken nadat ze op 5 juni was bedektth. We gaan echter nog steeds door met ons onderzoek naar andere mogelijkheden terwijl we de baby de beste behandeling geven.” Dokter Weerasak concludeerde.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.