UPDATE: Ziekenhuis in Phuket houdt persconferentie over een pasgeboren baby die naar verluidt een gebroken arm heeft opgelopen terwijl hij onder hun hoede was

Phuket -

Het Vachira Phuket-ziekenhuis heeft vandaag (8 juni) de mogelijkheid onthuld dat een twee weken oude baby die betrokken was bij een viraal verhaal op Thaise media haar arm heeft gebroken.

Eerst ons vorige verhaal:

Een 30-jarige moeder heeft aangifte gedaan bij de politie nadat een ziekenhuis in Phuket Town haar later had verteld dat haar twee weken oude dochtertje naar verluidt een gebroken arm had opgelopen.

Nu voor onze updat:

Vanmorgen (8 juni) werd er een persconferentie gehouden in het Vachira Phuket Hospital in Phuket Townth) en werd geleid door de directeur van het Vachira Phuket-ziekenhuis, dokter Weerasak Lorthongkam en de ouders van het meisje.

De ouders hadden eerder gevraagd om de camerabeelden van de behandeling van het meisje in het ziekenhuis. Dr. Weerasak verklaarde echter dat er geen verslag van het specifieke incident is, aangezien CCTV-camera's niet altijd opnemen. Ze worden alleen gebruikt voor realtime operaties tijdens de Covid-19-pandemie.

Dokter Weerasak zei: "De baby was in een normale toestand nadat ze was geboren. Om 9:00 uur op 5 junith, medisch personeel wogen de baby op een weegmachine. De baby kon op dat moment haar armen en benen bewegen.”

“Om 10:00 uur van dezelfde dag controleerden de stafleden de zuurstof en hartslag van de baby. De baby schopte en kronkelde. De baby was bedekt met één doek (die haar armen, lichaam en benen omwikkelde).”

In de ochtend op 7 junith, vonden stafmedewerkers dat de baby haar linkerarm niet bewoog. Er werden geen blauwe plekken of wonden op haar arm gevonden. Ze werd geröntgend voordat bleek dat ze een gebroken linkerarm had.”

“In dit stadium denken we dat de baby haar arm had gebroken nadat ze op 5 juni was bedektth. We gaan echter nog steeds door met ons onderzoek naar andere mogelijkheden terwijl we de beste behandeling voor de baby bieden." Dokter Weerasak besloot.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.