Er zal geen annulering van het maskermandaat worden aangekondigd door de Thaise regering, dit zal een "natuurlijk" proces zijn, zegt de minister van Volksgezondheid

Nationaal –

  Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul onthulde vandaag, 8 juni, dat er geen aankondiging zal worden gedaan van een annulering van het maskermandaat, dat momenteel zelfs alle buitengebieden omvat, hoewel Thailand de endemische ziekteperiode nadert.

Het is echter aan de individuele overweging om het te dragen of te verwijderen, afhankelijk van de situatie en gebieden waarin ze zich bevinden, volgens Anutin.

De minister verklaarde vanmorgen tijdens het evenement "Ga verder met Covid, leef vol vertrouwen" in Bangkok dat de Covid-19-situatie in Thailand waarschijnlijk zal verbeteren, zoals blijkt uit het gestaag afnemende aantal infecties en dodelijke slachtoffers. Het dagelijkse aantal nieuwe gevallen is minder dan 3,000 en het aantal sterfgevallen is dagelijks minder dan 30 gedurende drie opeenvolgende weken. Dit komt omdat mensen meewerken aan de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid, aldus Anutin.

Wanneer de ziekte echter endemisch wordt in Thailand, zal de ernst van de ziekte op hetzelfde niveau blijven. Het herdefiniëren van Covid-19 als endemisch zal mensen er alleen maar vertrouwd mee maken en zich gedragen met een wederzijds begrip van de ziekte.

Anutin vertelde de pers: “De regering probeert de Thaise mensen zoveel mogelijk de normale manier van leven terug te geven. Maskers kunnen worden verwijderd en veel vestigingen gaan nu weer open. Geen regelgeving meer is ons doel. Maar we moeten ook elke individuele situatie begrijpen. Als ze zich op een plek bevinden waar risico is, dan zijn maskers sterk aan te raden.”

“Op de vraag of het maskermandaat een wet zal worden, ben ik bang dat een dergelijke aankondiging misschien niet komt. Of mensen het nu willen dragen of uittrekken, het hangt allemaal af van de individuele beoordeling van de situatie met de kennis die we hebben ervaren.”

TPN merkt op dat het maskermandaat momenteel onder Noodbesluit gezondheidsmaatregelen valt, momenteel verlengd tot in ieder geval eind juli en van kracht sinds begin 2020. Vermoedelijk zal, wanneer het nooddecreet verdwijnt, het mandaat “stilletjes” ook, op basis van de verklaringen van de minister van Volksgezondheid vandaag.

Maskermandaten zijn onlangs een grote discussie geweest in Thailand, voor meer informatie klik hier.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/