Voormalige Thaise politiechef "Joe Ferrari" veroordeeld tot doodstraf, omgezet in levenslang, voor moord op drugsverdachte in Nakhon Sawan

Bangkok -

  Voormalig politiechef Thitisan "Joe Ferrari" Utthanaphone werd ter dood veroordeeld, later omgezet in levenslang, voor de moord op een drugsverdachte in hechtenis door hem te verstikken met een plastic zak bij de politie van Nakhon Sawan in augustus vorig jaar.

Het Centraal Strafhof voor zaken van corruptie en wangedrag heeft op woensdag 8 juni de voormalige inspecteur (chef) en de beklaagden nr. 1, 2, 3, 4, 5 en 7 veroordeeld tot de doodstraf voor moord. De straffen werden echter omgezet in levenslange gevangenisstraf voor het betalen van een schadevergoeding aan de familie van het slachtoffer. De zesde beklaagde werd veroordeeld tot vijf jaar en vier maanden gevangenisstraf wegens officieel wangedrag op grond van artikel 6 van het Wetboek van Strafrecht.

FOTO: INN Nieuws

Op 5 augustus 2021 werden de voormalige politiechef en zijn volgelingen betrapt op uitgelekte beelden, die op een politiebureau het hoofd van een verdachte leken te bedekken met een plastic zak terwijl ze hem sloegen. Het slachtoffer werd daarna dood verklaard.

Ze werden allemaal vervolgd op vier aanklachten, waaronder:

– Een overheidsfunctionaris zijn die gezamenlijk wangedrag vertoont of verzuimt om taken uit te voeren om personen schade te berokkenen.

– Een overheidsfunctionaris zijn die hun macht misbruikt in een positie voor onrechtmatige plicht om schade aan de personen te veroorzaken.

– Anderen gezamenlijk vermoorden door marteling of wreedheid

– Deelnemen aan een groep van 5 personen of meer om anderen te dwingen iets te doen, of niets te doen, of overgave door angst voor het leven, lichaam, vrijheid, reputatie of eigendom van de gedwongen persoon te veroorzaken of door geweld te gebruiken totdat de gedwongen persoon een dergelijke verdachte handeling moet begaan of zich moet overgeven.

Ferrari Joe had eerder de beschuldigingen ontkend, waarover u hier meer kunt lezen.

Het originele verhaal en de achtergrond van deze zaak kunt u HIER vinden.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/