De gouverneur van Bangkok, Chadchart, stelt de CCSA voor om het verwijderen van gezichtsmaskers in de buitenruimtes voor te stellen

Bangkok -

  De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, is van plan om het verwijderen van gezichtsmaskers in de buitenruimtes en de verlenging van de openingstijden van uitgaansgelegenheden tot 2 uur voor te stellen.

De gouverneur vertelde verslaggevers eerder deze week, 5 juni, dat de voorstellen in de eerste plaats zouden worden overwogen door het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), maar de autoriteiten van Bangkok dachten aanvankelijk dat het verwijderen van het masker kon worden gedaan omdat de infectiesituatie in de kapitaal was afgenomen en de economie was geleidelijk verbeterd. De beslissing moet echter door deskundigen op medische gronden worden overwogen.

Met betrekking tot de verlenging van het uur verklaarde Chadchart dat er geen problemen zijn gemeld over de uitgaansgelegenheden sinds de eerste dag van heropening zeven dagen geleden, aangezien de meeste locaties de preventieve maatregelen hadden nageleefd.

Chadchart zei: "De uitbreiding op veel plaatsen, of het nu gaat om uitgaansgelegenheden of openbare parken, zal waarschijnlijk resulteren in een positief resultaat, omdat het de drukte kan verminderen. Voorheen zagen we veel mensen illegaal op straat bijeenkomen en dronken drinken vanwege de beperkte drinkuren in de restaurants, dus is het niet beter als we de bedrijven wettelijk toestaan ​​te werken op normale uren die we kunnen controleren in plaats van mensen te laten discreet drinken in besloten ruimtes en zonder toezicht.”

Volgens lokale media zou de zaak in eerste instantie worden besproken in de werkgroep van Bangkok en de provinciale volksgezondheidsafdeling.

FOTO: INN Nieuws

Bovendien maakte de Nationale Veiligheidsraad (NSC) gisteren, 6 juni, bekend dat de mogelijkheid van dergelijke voorstellen ook door de Raad werd overwogen en waarschijnlijk mogelijk zal zijn. Ze moeten echter worden afgerond door de CCSA-commissie, voorgezeten door premier Prayut Chan-O'Cha.

NSC-secretaris-generaal Supot Malaniyom vertelde de Associated Press dat de NSC van plan was de heropeningssituatie van de locatie gedurende 10 dagen in de gaten te houden alvorens te overwegen of maatregelen voor versoepeling, zoals verlengde openingstijden, zouden worden voorgesteld. Wel zou de versoepeling mogelijk kunnen zijn doordat men goed had meegewerkt en vestigingen de maatregelen serieus hadden nageleefd.

Met betrekking tot het verwijderen van maskers op plaatsen buiten, zei de secretaris-generaal dat het maskermandaat als wet is geïmplementeerd, dus het moet in de eerste plaats worden voorgesteld aan de CCSA-commissie. Als ze het goedkeurden, kon de annulering worden gedaan.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/