Phuket's grootste verhalen van vorige week: Bangla Road weer tot leven, PM Prayut bezoekt Phuket, maskermandaat flip-flops en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 30 mei 2022 t/m zondag 5 juni 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Bangla Road in Patong was volgens Patong-functionarissen opnieuw vol toeristen, aangezien uitgaansgelegenheden op 1 juni legaal werden geopendst, 2022 na gesloten te zijn sinds april 2021 en eerder omgebouwd tot restaurants.                                                                                                   Weerawit Krueasombat, de voorzitter van de Patong Entertainment Business Association, zei tegen The Phuket Express: "We maken ons nog steeds zorgen over de sluitingstijden en willen dat ze worden verplaatst van middernacht naar minstens 2 uur 's nachts, bij voorkeur 4 uur 's nachts."

De gouverneur van Phuket op 31 meist, 2022 heeft nieuwe Covid-19-gerelateerde bestellingen vrijgegeven, waardoor uitgaansgelegenheden officieel geopend kunnen worden tot middernacht vanaf 1 juni 2022.

2. De Thaise premier generaal Prayut Chan-o-cha zal vandaag 6 juni een bezoek brengen aan Phuketth, 2022 voor het Thailand Tourism Congress 2022.

Phuket organiseert deze maand weer een groot toeristisch evenement vanaf 6 junith tot en met juni 8th2022.

Van 2:45 tot 4:00 uur leidt Prayut de opening van het Thailand Tourism Congress 2022 in het Beyond Resort Kata.

3. De gouverneur van Phuket heeft op 2 juni 2022 een bevel geannuleerd dat een ontspannen gebruik van maskers buitenshuis mogelijk maakt op plaatsen zoals stranden en parken, waarbij wordt geëist dat men maskers MOET dragen in alle openbare ruimtes, ook al is het apart van andere mensen.

De uitzondering in de vorige bestelling waarin stond: "Op stranden, openbare parken en sportstadions met twee meter afstand van anderen." is verwijderd.

Eerder de gouverneur van Phuket op 31 meist een bevel uitgevaardigd met betrekking tot het huidige gezichtsmaskermandaat.

4. Er zal autopsie worden uitgevoerd om de doodsoorzaak vast te stellen van een Russische vrouw die op 31 mei uit een flatgebouw in Patong is gevallen.st.

De commandant van de provinciale politie van Phuket, generaal-majoor Sermphan Sirikong, vertelde The Phuket Express: "We hebben geprobeerd de drie andere buitenlanders te ondervragen, maar ze werkten niet goed mee. We moeten wachten op het autopsieresultaat als bewijs ter plaatse om te kunnen concluderen wat er met de Russische vrouw is gebeurd.”

De plaatsvervangend politiewoordvoerder van de Royal Thai Police vraagt ​​het publiek alleen updates van officiële bronnen te volgen met betrekking tot een Russische vrouw die vorige week uit een condominium in Patong is overleden.

5. De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd aan te kondigen dat de editie van dit jaar van Thailand's toonaangevende B2B-reisindustrieshow, de Thailand Travel Mart Plus (TTM+) 2022, zal plaatsvinden op het prachtige eiland Phuket van 8-10 juni.

De TTM+ 2022 wordt gehouden op de spectaculaire locatie van het strandresort Angsana Laguna Phuket in het wereldberoemde geïntegreerde resort Laguna Phuket. 

6. Een drugsverdachte die naar verluidt probeerde te ontsnappen aan de politie van Rawai, is gearresteerd met twee methamfetaminepillen nadat de politie vrijdagmiddag (3 juni op een drukke weg in het subdistrict Rawai, district Mueang Phuket, een van de banden van het voertuig had doorgeschoten.rd).

  Gelukkig raakte niemand gewond.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.