Verlenging van de sluitingsuren van het nachtleven wettelijk tot 2 uur. is mogelijk afhankelijk van de locaties en de medewerking van toeristen, zegt een Thaise regeringswoordvoerder

nationaal —

 De Thaise regeringswoordvoerder reageerde op een recente petitie van entertainmentexploitanten om de wettelijke sluitingsuren te verlengen tot 2 uur 's nachts, en verklaarde dat dit mogelijk is met de "strikte" en "voortdurende" medewerking van de operators en toeristen.

Thanakorn Wangboonkongchana, de woordvoerder van het kabinet van de premier, heeft vandaag, 4 juni, bekendgemaakt dat de regering en het Thailand's Centre for COVID-19 Situation (CCSA) zouden overwegen om de wettelijke sluitingsuren verder te verlengen, zoals gevraagd door veel entertainmentoperators sinds de wettelijke heropening op 1 juni. Dit zou echter gebeuren wanneer de binnenlandse Covid-19-situatie was verbeterd, zei de heer Thanakorn, hoewel hij niet de exacte details over de datum of exacte metingen gaf voor wat verbetering betekende.

"Het hangt af van de strikte en voortdurende samenwerking van de exploitanten van uitgaansgelegenheden en toeristen met de preventieve voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid en CCSA", reageerde hij op de petitie van de exploitanten van uitgaansgelegenheden. 

TPN merkt echter op dat er geen specifieke informatie is gegeven voor toeristen of zakelijke exploitanten om te voldoen en de algemene verklaringen leken vaag.

De heer Thanakorn voegde eraan toe dat de regering altijd prioriteit heeft gegeven aan de belangen en effecten van de burgers, evenals aan de algemene maatschappelijke en economische situatie.

Ten slotte zei hij namens premier Prayut Chan-o-cha dat de uitgaansgelegenheden zich tot nu toe goed hebben gehouden aan de autoriteiten sinds de eerste dag van de heropening op 1 juni. De premier zou de regelgeving aanpassen aan de veranderende situatie en de heropening van het land. 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/