Gouverneur van Bangkok ontmoet gezondheidsfunctionarissen over mandaat voor het dragen van een buitenmasker

Bangkok-

De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, wil een aantal preventiemaatregelen tegen Covid-19 versoepelen, met name het mandaat voor maskers aan de buitenkant, het laatste in wat bijna dagelijks heen en weer wordt gegooid en onenigheid over maskermandaten tussen verschillende functionarissen en organisaties.

Ten eerste, om verstrikt te raken in de situatie met maskermandaten in Thailand bekijk hier ons recente hoofdartikel dat de situatie volledig behandelt.

De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, verklaarde eind deze week dat de functionarissen van de Bangok Metropolitan Administration, of BMA, zullen overleggen met de relevante volksgezondheids- en medische afdelingen over het versoepelen van de voorschriften voor het dragen van maskers en andere Covid-preventiemaatregelen.

FOTO: Werkpunt Vandaag

Chadchart is ook van plan te onderzoeken of de sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden wettelijk kunnen worden verlengd, en stelt dat kortere sluitingstijden de zaken alleen maar drukker en teleurgestelder maakten voor buitenlandse toeristen, velen die de huidige wettelijke tijd van middernacht net te vroeg vonden.

TPN merkt op dat de gouverneur van Phuket, zoals vermeld in het hoofdartikel hierboven, deze week het dragen van een buitenmasker probeerde te vergemakkelijken, maar de beslissing een dag later terugdraaide, wat opschudding veroorzaakte op sociale media, vooral van buitenlandse toeristen en expats. Het was onduidelijk waarom de omkering plaatsvond, behalve dat gezondheidsfunctionarissen zeiden dat het was om de volksgezondheid te beschermen. Specifiek, door vakgenoten beoordeeld wetenschappelijk bewijs dat een mandaat voor een buitenmasker op stranden of parken aantoont, dat door de versoepeling wordt gedekt, helpt Covid te stoppen en werd niet aan de pers of het publiek verstrekt door de betrokken gezondheidsfunctionarissen, merkt TPN op.

De gouverneur van Bangkok verklaarde dat hij gefocust was op medische feiten en het publiek veilig hield, maar ook dat hij beslissingen nam die op gezond verstand waren gebaseerd. Er werd echter geen specifieke datum gegeven waarop het beleid inzake maskermandaten officieel zou worden herzien.

Ondertussen blijft de Thaise minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zeggen dat hij tegen elke versoepeling van het maskermandaat is, zelfs buiten op het strand of wanneer men alleen met zijn eigen voertuig rijdt. Tot dusver lijkt ook de Thaise premier Prayut Chan-O-Cha het daarmee eens te zijn.

De realiteit ter plaatse is echter dat, hoewel de meeste Thai het goed vinden met het mandaat, een toenemend aantal toeristen de regels niet en negeert, vooral in toeristische gebieden zoals Samui, Pattaya en Phuket. Het valt nog te bezien of dit tot verandering zal leiden.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.