Phuket annuleert versoepeling van maskermandaat op externe plaatsen zoals stranden en parken

Phuket -

De gouverneur van Phuket heeft een bevel geannuleerd dat het ontspannen gebruik van maskers buitenshuis toestaat op plaatsen zoals stranden en parken, waarbij wordt geëist dat men in alle openbare ruimtes maskers MOET dragen, ook als er geen andere mensen zijn.

Vorige bestelling:

De gouverneur van Phuket op 31 meist, 2022 een bevel uitgevaardigd met betrekking tot het huidige mondkapjesmandaat.

Gisteravond (2 junind) de gouverneur van Phuket heeft een nieuwe bestelling vrijgegeven en de vorige bestelling over gezichtsmaskermandaten enigszins versoepeld.

In het nieuwe bevel staat dat mensen nog steeds gezichtsmaskers moeten dragen in alle openbare ruimtes (behalve zoals hieronder vermeld), vooral in gesloten ruimtes zonder luchtstroom en bij deelname aan activiteiten met veel mensen.

Volgens het bevel mag men zijn gezichtsmasker afdoen terwijl:

  1. Drinken of eten
  2. Train in een open ruimte met een luchtstroom weg van andere mensen
  3. Om de identiteit te verifiëren op verzoek van een bevoegde ambtenaar.

De Phuket Express merkt op dat de uitzondering nummer 4 in de vorige bestelling luidde: "Op stranden, openbare parken en sportstadions met twee meter afstand van anderen." is verwijderd.

De bestelling gaat in vanaf gisteren (2 juni) tot nader order. Er werd geen reden gegeven voor de wijziging die bijna universele kritiek heeft gekregen op de Engelstalige socialemediakanalen van TPN-media.

De volgorde is hieronder in het Thais.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.