Phuket annuleert versoepeling van maskermandaat op externe plaatsen zoals stranden en parken

Phuket -

De gouverneur van Phuket heeft een bevel geannuleerd dat een ontspannen gebruik van maskers buitenshuis toestaat op plaatsen zoals stranden en parken, waarbij wordt geëist dat men maskers MOET dragen in alle openbare ruimtes, ook al is het apart van andere mensen.

Vorige bestelling:

De gouverneur van Phuket op 31 meist, 2022 een bevel uitgevaardigd met betrekking tot het huidige gezichtsmaskermandaat.

Gisteravond (2 juni)nd) de gouverneur van Phuket heeft een nieuwe bestelling vrijgegeven en de vorige bestelling geannuleerd over gezichtsmaskermandaten die enigszins worden versoepeld.

De nieuwe order stelt dat mensen nog steeds gezichtsmaskers moeten dragen in alle openbare ruimtes (behalve zoals hieronder vermeld), vooral in gesloten ruimtes zonder luchtstroom en wanneer ze deelnemen aan activiteiten met veel mensen.

Volgens het bevel mag men zijn gezichtsmasker afdoen terwijl:

  1. Drinken of eten
  2. Oefening in een open ruimte met luchtstroom weg van andere mensen
  3. Om de identiteit te verifiëren op verzoek van een bevoegde ambtenaar.

De Phuket Express merkt op dat uitzondering nummer 4 in de vorige bestelling luidde: "Op stranden, openbare parken en sportstadions met twee meter afstand van anderen." is verwijderd.

De bestelling gaat in vanaf gisteren (2 juni) tot nader order. Er werd geen reden gegeven voor de wijziging die bijna universele kritiek kreeg op de Engelstalige sociale mediakanalen van TPN media.

De volgorde is hieronder in het Thais.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.