Aap betrapt nadat hij bewoners in Thalang, Phuket zou hebben gestoord

Thalang-

Een aap werd gevangen nadat hij naar verluidt de lokale bewoners had gestoord en huizen in Thalang had beschadigd.

De directeur van het Khao Phra Thaeo Natuur- en Natuureducatiecentrum, de heer Pongchart Chuahom, vertelde gisterochtend (2 juni) aan The Phuket Express: “We werden woensdag (1 juni) door lokale bewoners op de hoogte gebracht van een lastige aap. De aap stoorde buurtbewoners en beschadigde hun huizen op een woonwijk in de deelwijk Pa Klok.”

“We kwamen ter plaatse voordat we om hulp vroegen van de Kusoldharm Rescue Foundation in Phuket Town. Ze stuurden experts op het gebied van het vangen van dieren om te helpen. Een mannelijke makaak werd gevonden op het dak van een woonhuis. Reddingswerkers hebben de vervelende aap eindelijk gevangen.” aldus Pongchart.

"De makaak werd naar het Khao Phra Thaeo Non-Junting Area gebracht en veilig vrijgelaten in de jungle, waardoor er een einde kwam aan elke apenhandel." Pongchart concludeerde.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.