Covid-19-besmettingen kunnen binnen 5 dagen na heropening van uitgaansgelegenheden tienduizend bereiken, schat de minister van Volksgezondheid

FOTO: Facebook 'Like Anutin'

Nationaal –

  Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zei dat het aantal dagelijkse besmettingen aanzienlijk kan toenemen tot tienduizend binnen 3-5 dagen nadat uitgaansgelegenheden in een groot deel van Thailand op 1 juni legaal waren heropend.

De minister vertelde de Associated Press gisteren, 2 juni, dat de secretaris-generaal aanvankelijk de situatie meldde na de heropening van de zaal en toegaf dat hij bezorgd was omdat elke zaal een hoog risico had omdat ze luid waren en mensen luider moesten spreken. Sommigen kunnen hun masker afzetten en dicht bij elkaar komen om te spreken, wat een toename van infecties kan veroorzaken. De minister beweerde ook dat veel mensen de Covid-19-regels overtraden, zoals dansen en het delen van glazen en flessen.

Meer dan 300 uitgaansgelegenheden in Bangkok hadden toestemming gevraagd om te openen en elke plaats had volledige beschermingsmaatregelen volgens de richtlijnen van de volksgezondheid, beweerde de entertainment- en nachtlevenindustrie.

TPN merkt op dat de locaties in werkelijkheid al maanden open zijn als "restaurants" met gemengde regels en handhaving, ook al zijn de gevallen van Covid-19 in het hele land gedaald

Anutin drong er bij klanten op aan om een ​​derde en vierde Covid-19-vaccinatie te voltooien voordat ze naar bars gaan, ongeacht of de gebruiker jong en gezond was. “Als iemand niet was ingeënt, konden ze niet naar dergelijke locaties gaan. Het werd als illegaal beschouwd. Elke locatie moet zijn klanten dus zorgvuldig screenen en monitoren. We zullen kijken naar strikte handhaving voor locaties om ervoor te zorgen dat alle klanten worden gevaccineerd en gestimuleerd. ” Hij voegde toe.

FOTO: Manager Online

Op de vraag of de regering opnieuw intensieve maatregelen zou nemen nadat infecties werden gevonden, zei de minister dat als volledig gevaccineerde personen besmet waren met asymptomatische tot milde symptomen, ze zichzelf konden isoleren en Favipiravir- of Kariyat-capsules konden nemen. Sommige hadden slechts 3-4 dagen nodig om te herstellen.

Hij zei ook dat de volksgezondheid de situatie van de heropening van de uitgaansgelegenheden gedurende 3-5 dagen nauwlettend zou volgen en beoordelen. Als er meer dan tienduizend besmettingen zouden zijn die in overeenstemming zouden zijn met de beoordeling van het ministerie, dan zouden ze wat meer maatregelen overwegen.

“We moeten zorgen voor kritieke patiënten en risicogroepen. Als de dagelijkse besmettingsaantallen niet zouden toenemen, zou er niets veranderen. Wat we nu moeten doen, is zorgen voor meer vaccininentingen, we hebben al 140 miljoen doses toegewezen, dus er is niets om je zorgen over te maken, "concludeerde Anutin.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/