52 babyzeeschildpadden komen uit en gaan terug naar huis in Phang Nga – VIDEO

Phang Nga-

Tweeënvijftig jonge groene zeeschildpadden zijn met succes uitgekomen en zijn eerder deze week (1 juni) naar hun oceaanhuis in het Thaise Mueang-district, Phang Nga, ten noorden van Phuket gegaan.

Het hoofd van het Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park, de heer Prarop Plangngan, vertelde The Phuket Express: "We hebben tijdens dit moessonseizoen meerdere zeeschildpadnesten in het gebied nauwlettend in de gaten gehouden. Zware regen en sterke golven hebben mogelijk enkele zeeschildpaddennesten beschadigd.”

"Dit specifieke nest van een moederzeeschildpad werd gevonden op 11 april"th, 2022.” Lees meer over ons vorige verhaal HIER.

“We ontdekten dat dit nest gisteren aan het zinken was en beschadigd was. Er waren 61 zeeschildpadeieren in het nest. We waren bang dat deze eieren beschadigd zouden zijn.” Prarop uitgelegd.

"We besloten het nest op te graven om deze eieren naar een andere veilige plek te brengen." verklaarde Prarop.

“Verrassend genoeg werden 52 babyzeeschildpadden in het nest gevonden. Negen eieren zijn niet uitgebroed.” voegde Prarop toe.

De babyschildpadden hadden in totaal 51 dagen nodig om uit te komen. We hebben ze geholpen voordat we ze op het strand loslieten. Ze gingen blij terug naar hun huis in de zee.” concludeerde Prarop.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.