Bangla Road in Patong komt weer tot leven nadat uitgaansgelegenheden legaal open zijn

Bangla, Patong, Phuket –

Bangla Road in Patong was volgens Patong-functionarissen opnieuw vol met toeristen, aangezien uitgaansgelegenheden legaal werden geopend vanaf gisteren 1 junist na sinds april 2021 gesloten te zijn en eerder in omgebouwde restaurants te zijn veranderd.

De gouverneur van Phuket op 31 meist, 2022 heeft nieuwe Covid-19-gerelateerde bestellingen vrijgegeven, waardoor uitgaansgelegenheden officieel geopend kunnen worden tot middernacht vanaf gisteren (1 juni)st).

Een team van Phuket-functionarissen onder leiding van de Phuket-vice-gouverneur Amnuay Pitsuwan, de Kathu District Chief Siwat Rawangkun, en de politie hebben gisteravond Bangla Road geïnspecteerd.

Weerawit Krueasombat, de voorzitter van de Patong Entertainment Business Association, vertelde The Phuket Express: "Afgelopen nacht zijn we officieel en legaal opnieuw begonnen en hoeven we niet langer als restaurants te worden beschouwd. Ten minste 90 procent van de entertainmentbedrijven is nu open op Bangla Road, wat ongeveer 300 locaties omvat. Ze wachten al meer dan twee jaar op volledige legale openingen en het opengaan van de grenzen die toeristen binnenlaten.”

"We maken ons echter nog steeds zorgen over de sluitingstijden en willen dat deze worden verplaatst van middernacht naar minimaal 2 uur, bij voorkeur 4 uur." Weerawit toegevoegd.

De huidige wettelijke sluitingstijd is middernacht, wat volgens exploitanten van uitgaansgelegenheden te vroeg is voor toeristische gebieden zoals Phuket. Dit komt door het feit, volgens Weerawit en anderen, dat veel buitenlandse toeristen pas om 10 of 11 uur aan een avondje uit beginnen. Daarom is een sluiting om middernacht onpraktisch voor gebieden die gericht zijn op buitenlands toerisme.

Nadat entertainmentbedrijven in Patong legaal zijn geopend, zullen ze minstens 10 miljoen Baht per nacht genereren, zei de voorzitter van de Patong Entertainment Business Association (PEBA).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.