Thaise premier beveelt strikte bewaking van uitgaansgelegenheden op hun eerste dag van heropening in veel gebieden

FOTO: Prachachat

Nationaal –

  De Thaise premier Prayut Chan-O'Cha beval strikte bewaking van uitgaansgelegenheden, waaronder bars, pubs, zeepachtige massagesalons en karaokelounges, aangezien de bedrijven voor het eerst sinds april 2021 legaal zijn teruggekeerd vandaag, 1 juni, in sommige provincies.

Regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana vertelde de Associated Press vanmorgen dat de premier gerelateerde instanties had toegewezen om de vestigingen na de eerste dag van de heropening op woensdag te inspecteren en op te volgen of ze gekwalificeerd zijn onder Thai Stop COVID 2 Plus en correct zijn geregistreerd voor hun heropening met het stadsdeelkantoor.

Alle uitgaansgelegenheden worden eraan herinnerd om zich strikt te houden aan de COVID-vrije instelling. Ze mogen uiterlijk om middernacht alcoholische dranken openen en serveren/verkopen, terwijl ze zich onthouden van activiteiten die congestie kunnen veroorzaken. Ondernemers en werknemers moeten volgens de criteria worden ingeënt en moeten elke 7 dagen een ATK-zelftoediening uitvoeren. Ook moeten klanten volgens de criteria gevaccineerd zijn en al een boosterdosis krijgen.

De premier drong er bij zowel dienstverleners als klanten op aan om de volksgezondheidsmaatregelen strikt op te volgen, hoewel de algemene situatie waarschijnlijk zal verbeteren.

Op 1 juni werden 4,563 nieuwe gevallen van Covid-19 gemeld met 28 doden. In totaal werden 20,412 mensen behandeld en 5,125 gevallen werden hersteld en ontslagen uit ziekenhuizen. Ongeveer 850 waren patiënten die aan longontsteking leden en in ziekenhuizen werden behandeld. Een aantal van 2,231,585 gevallen is bevestigd, terwijl 2,217,208 sinds 1 januari zijn teruggevonden.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/