Thaise minister van Volksgezondheid dringt erop aan dat mensen maskers moeten blijven dragen, behalve wanneer ze thuis zijn, premier is het niet eens met voorstel om maskermandaat te verwijderen

FOTO: Ministerie van Volksgezondheid

Bangkok -

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul drong er vandaag, 31 mei, op aan dat mensen hun gezichtsmaskers nu niet moeten verwijderen en alleen moeten afdoen als ze bij kennissen/familie thuis zijn.

De minister sprak opnieuw nadat premier Prayut Chan-O'Cha het niet eens was met de verwijdering van het maskermandaat gedurende deze periode toen hem werd gevraagd naar het voorstel van het ministerie van Volksgezondheid voor het verwijderen van gezichtsmaskers in juni aan het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie ( CCSA).

Toen hem vanmorgen een soortgelijke vraag werd gesteld, zei Anutin, wiens afdeling had voorgesteld het mandaat te beëindigen en... die eerder zei dat het aan de persoon is om de situatie te overwegen om gezichtsmaskers te dragen nadat het voorstel is goedgekeurd, zei dat het beter is om de maskers voorlopig te dragen en ze alleen af ​​te doen als je thuis bent bij vrienden en familie. Hij verklaarde ook dat het dragen van een masker anderen hielp zich veilig en comfortabel te voelen en dat het niet alleen om de drager ging.

Ondertussen verklaarde de regeringswoordvoerder, Thanakorn Wangboonkongchana, vanmorgen dat er geen officieel beleid was om het maskermandaat op te heffen en moedigde hij mensen aan om in alle openbare ruimtes maskers te blijven dragen, zelfs als ze alleen waren.

Het voorstel zal ergens in juni bij de CCSA worden ingediend, maar zowel de premier als de minister van Volksgezondheid verklaren dat ze het niet eens zijn met de verwijdering van het maskermandaat, zelfs buitenshuis, op dit moment lijkt het erop dat het niet zal verdwijnen momenteel. De minister-president, merkt TPN media op, leidt ook de CCSA en is de uiteindelijke beslisser over voorstellen.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/