Persbericht: Thailand's toelatingseisen vanaf 1 juni 2022

FOTO: Thairath

Het volgende is een persbericht van de Tourism Authority of Thailand (TAT). De verklaringen erin zijn van henzelf.

Deze informatie is bijgewerkt op 31 mei 2022. 

De volgende regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2022, met specifieke vereisten voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers uit alle landen/gebieden met geplande aankomsten vanaf deze datum.

Vereisten voor aankomst

Gevaccineerde reizigers moet de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort, of een grenspas voor aankomsten via grenscontroleposten.
 • Een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/) (Thais zijn vrijgesteld van deze vereiste.) Zodra alle essentiële details via het systeem zijn ingevuld, wordt de QR-code automatisch uitgegeven (geen wachttijd)
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10,000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorgdekking van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.
 • Een certificaat van vaccinatie tegen COVID-19
  • Iedereen van 18 jaar en ouder moet ten minste 19 dagen voor vertrek naar Thailand volledig zijn ingeënt tegen COVID-14 met een goedgekeurd vaccin.
  • Reizigers van 5-17 jaar die zonder begeleiding naar Thailand reizen, moeten ten minste 1 dagen voordat ze naar Thailand reizen worden gevaccineerd met ten minste 14 dosis van een goedgekeurd vaccin. Degenen die met hun ouders reizen, zijn vrijgesteld van deze verplichting.
  • Reizigers met een voorgeschiedenis van COVID-19-infectie die zijn hersteld door medische behandeling, en reizigers die na infectie ten minste één dosis van een goedgekeurd vaccin hebben gekregen, moeten een certificaat van herstel van COVID-19 hebben.

Niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers moet de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort, of een grenspas voor aankomsten via grenscontroleposten.
 • Een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/) (Thais zijn vrijgesteld van deze vereiste.) Zodra alle essentiële details via het systeem zijn ingevuld, wordt de QR-code automatisch uitgegeven (geen wachttijd)
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10,000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorgdekking van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.

Vereisten bij aankomst

Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers een inreisscreening ondergaan, inclusief controle van de lichaamstemperatuur, en de vereiste documenten overleggen aan de immigratiedienst/gezondheidscontrolefunctionaris om de controles uit te voeren.

De gevaccineerde reizigers krijgen dan toegang en zijn vrij om overal in het koninkrijk te gaan. *Voor aankomsten over land die een grenspas gebruiken, is een verblijf van niet langer dan 3 dagen toegestaan ​​binnen de gespecificeerde gebieden.

Evenzo niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers die een bewijs van een negatief resultaat van een RT-PCR-test of professionele ATK hebben geüpload binnen 72 uur na de reis via het Thailand Pass-systeem, krijgen toegang en zijn vrij om overal in het koninkrijk te gaan.

Niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers zonder een negatief testresultaat binnen 72 uur na de reis zijn verplicht om de volksgezondheidsinstructies en richtlijnen te volgen zoals passend geacht door de Health Control-functionaris op het punt van aankomst.

Tijdens het verblijf

In Thailand wordt zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers geadviseerd om de gezondheids- en veiligheidsnormen strikt te volgen. Reizigers die COVID-achtige symptomen ervaren, moeten zich laten testen. Als ze positief testen, moeten ze de juiste medische behandeling krijgen.

We wensen alle bezoekers een plezierige, veilige en lonende vakantie in Thailand in deze spannende tijd waarin we opnieuw reizigers van over de hele wereld kunnen verwelkomen.

 

Inschrijven
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.