Persbericht: Thailand heeft vanaf 19 juni 1 de landelijke COVID-2022-controles verder versoepeld

FOTO: Thansettakij

Het volgende is een persbericht van de Tourism Authority of Thailand (TAT). De verklaringen erin zijn van henzelf.

Bangkok, 31 mei, 2022 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil graag een update geven over de laatste aankondiging van de Royal Thai Government om de landelijke COVID-19-controles verder te vergemakkelijken door de kleurgecodeerde zones uit te breiden tot drie: de Pilot Tourist Areas of blauwe zone , de bewakingsgebieden of groene zone en de gebieden onder streng toezicht of de gele zone.

De aankondiging, gepubliceerd in de Royal Thai Government Gazette op 30 mei 2022, breidde de aanduiding van 'Blue Zone'-provincies uit van 12 naar 17 en handhaafde 'Blue Zone'-districten in 12 andere provincies, terwijl gebieden onder streng toezicht of gele zone zijn gedaald van 65 naar 46 provincies, en Surveillance Areas of groene zone is opnieuw ingevoerd met 14 provincies.

De aankondiging vermeldde ook dat de COVID-19-controles in elk van de drie zones in overeenstemming zullen blijven met aankondiging nr. 37 van 30 oktober 2021. Dat gezegd hebbende, mogen vreedzame massabijeenkomsten of grootschalige evenementen plaatsvinden in de groene en blauwe zones volgens de richtlijnen voor de bestrijding van besmettelijke ziekten, terwijl in de gele zone het aantal aanwezigen niet hoger mag zijn dan 1,000 of 75% van de capaciteit voor sportevenementen. Groepsbijeenkomsten op drukke plaatsen moeten vooraf toestemming krijgen, tenzij de activiteiten voor de volksgezondheid en veiligheid zijn; regelmatige bijeenkomsten van individuen in woningen, kantoren of vergaderlocaties; sportevenementen of evenementen die worden georganiseerd door openbare instanties.

De koninklijke Thaise regering blijft ook de gouverneur van Bangkok en alle 76 provinciale gouverneurs machtigen om toezicht te houden op de preventie- en controlemaatregelen van COVID-19 in hun respectieve gebieden. Locaties en bedrijven mogen de nieuwe normale activiteiten hervatten volgens de richtlijnen voor COVID-Free Setting van het Ministerie van Volksgezondheid, met uitzondering van uitgaansgelegenheden in de gele zone.

In de blauwe en groene zone mogen alleen uitgaansgelegenheden, waaronder pubs, bars en karaokelounges die door het ministerie van Volksgezondheid zijn gecertificeerd met de Thai Stop COVID 2 Plus, hun activiteiten hervatten volgens de richtlijnen voor COVID-Free Setting. Het personeel moet volledig zijn gevaccineerd, inclusief een boosterdosis, te allen tijde een masker dragen, een wekelijkse SARS-CoV-2-test ondergaan met een ATK en de risico's van contact met de ziekte beoordelen met behulp van de Thai Save Thai-applicatie. Evenzo moeten klanten volledig zijn gevaccineerd, inclusief een boosterdosis, en zich houden aan de richtlijnen voor de preventie van overdraagbare ziekten. De verkoop en consumptie van alcoholische dranken op het terrein kan worden geserveerd tot 24.00 uur.

Voor internationale reizigers die van plan zijn om in deze periode naar Thailand te reizen, ga naar https://www.tatnews.org/thailand-reopening/voor meer informatie over de nieuwste toelatingseisen, beginnend op 1 juni 2022.

17 "Blauwe Zone"-provincies + 12 Provincies met 'Blauwe Zone'-districten

Centrale regio: Bangkok en Ayutthaya(Alleen districten Mueang, Bang Pa-in, Phachi en Uthai), Kanchanaburi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khanen Samut Prakan(Alleen luchthaven Suvarnabhumi).

Oostelijke regio:Chanthaburi, Chon Buri, Rayong, en Trat(Alleen de districten Ko Chang en Ko Kut).

Noordoostelijke regio: Buri Ram(Alleen district Mueang), Khon Kaen(Alleen districten Mueang, Khao Suan Kwang, Poei Noi, Phon, Phu Wiang, Wiang Kao en Ubolratana), Loei(Alleen district Chiang Khan), Nakhon RatchasimaNong Khai(Alleen districten Mueang, Sangkhom, Si Chiang Mai en Tha Bo), Surin(Alleen districten Mueang en Tha Tum), En Udon Thani(Alleen districten Mueang, Ban Dung, Kumphawapi, Na Yung, Prachaksilpakhom en Nong Han).

Noordelijke regio: Chiang Mai en Chiang Rai.

Zuidelijke regio: Krabi, Narathiwat, Phang Nga, Phuket, Ranong(Alleen Ko Phayam), Surat Thani(alleen Ko Samui, Ko Pha-ngan en Ko Tao), Songkhla, en Yala(alleen Betong-district).

14 "Groene Zone"-provincies of bewakingsgebieden

Centrale regio:Ang Thong en Chai Nat; Oostelijke regio:Trat*; Noordoostelijke regio: Amnat Charoen, Buri Ram*, Maha Sarakham, Nakhon Phanom, Surin*, Udon Thani*, en Yasothon; Noordelijke regio: Lampang, Nan en Phichit; en Zuidelijke regio: Soerat Thani*.

46 "Gele Zone" provincies of gebieden onder streng toezicht

Centrale regio:Ayutthaya*, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Prachuap Khiri Khan*, Ratchaburi, Samut Prakan*, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri en Suphan Buri.

Oostelijke regio:Chachoengsao, Chantaburi*,Prachin Buri, Sa Kaeo en Trat*.

Noordoostelijke regio:Bueng Kan, Chaiyaphum, Loei*, Mukdahan, Nakhon Ratchasima*, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai*, Kalasin, Khon Kaen*, Roi Et, Sakhon Nakhon, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani.

Noordelijke regio:Chiang Rai*, Kamphaeng Phet, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Sawan, Phayao, Phitsanulok, Phetchabun, Phrae, Sukhothai, Tak, Uthai Thani en Uttaradit.

Zuidelijke regio:Chumphon, Nakhon Si Thammarat, Pattani, Phatthalung, Ranong*, Satun, Trang en Jala*.

*Behalve voor gebieden die zijn aangewezen als pilot-toeristische bestemmingen in de "Blauwe Zone".

Ga voor meer informatie over de deelnameregelingen van Thailand naar: https://www.tatnews.org/thailand-reopening/.

Inschrijven
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.