Phuket's grootste verhalen van vorige week: Phuket Sandbox genereerde ten minste 66 miljard baht, nachtleven-operators riepen op tot 2 uur 's nachts sluitingstijd, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 23 mei 2022 tot en met zondag 29 mei 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De Phuket Sandbox heeft tot nu toe minstens 66 miljard baht opgeleverd, terwijl de werkloosheid op het eiland daalt, zegt een topfunctionaris van Phuket.

Het werkloosheidspercentage in Phuket bedroeg slechts 6 procent, wat neerkomt op ongeveer 25,000 werklozen.

2. Entertainmentbedrijven in Phuket vragen om een ​​wettelijke verlenging van de sluitingstijd tot 2:00 uur.

“Entertainmentbedrijven zullen meer inkomen verdienen en ze kunnen meer personeel aannemen. Er zal dus ook meer werkgelegenheid zijn, wat ook de economie een boost zal geven', zei de voorzitter van de Patong Entertainment Business Association, de heer Weerawit Krueasombat.

3. Een 76-jarige Duitse toeriste die meer dan een week vermist werd in Sirinat National Park, dat ongeveer 15 kilometer verwijderd was van haar hotel in het Mai Khao subdistrict, vliegt terug van Phuket naar Duitsland.

Mevrouw Lange en haar familie bedankten alle betrokkenen die hen hebben geholpen tot ze weer thuis zijn.

4. Het Phuket Provincial Public Health Office volgt strikt de maatregelen om apenpokken te voorkomen.

De hoofddokter voor volksgezondheid van Phuket, Kusak Kukiattikoon, vertelde de Phuket Express: "Er is in dit stadium geen Monkeypox gevonden in Phuket of Thailand. We hebben de metingen van mensen die vanuit andere landen in Phuket zijn aangekomen strikt gevolgd.”

5. Sterke wind deze week rond het middaguur heeft voedselkraampjes op het Kata/Karon-voedselfestival beschadigd.

Er vielen echter geen gewonden, aangezien het festival laat in de middag begint.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.