De Thaise minister van Volksgezondheid wil nog steeds dat mensen maskers dragen nadat Covid-19 als endemisch is bestempeld, zelfs als het niet "verplicht" is

Bangkok -

Gezichtsmaskers zullen in veel gebieden nog steeds worden aanbevolen nadat Thailand Covid-19 heeft bestempeld als een endemische ziekte, verklaarde minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul vandaag, 30 mei.

De minister gaf een interview over het aanstaande voorgestelde einde van het maskermandaat vanmorgen door te zeggen dat het dragen van een masker sterk wordt aanbevolen door het ministerie van Volksgezondheid, ook al verkeert Covid-19 niet langer in de staat van een uitbraak en nadert een endemische ziekte.

Wanneer de gezichtsmaskers niet langer worden uitgevoerd als een mandaat onder noodmaatregelen, zal het aan de persoon zijn om te overwegen of de situaties waarin hij zich bevindt een risico lopen op verspreiding van Covid-19 of niet. In het geval van een groep kennissen/vrienden/familieleden waarvan is bewezen dat ze geen risicofactor hebben, kunnen de maskers worden verwijderd, zei Anutin, maar voorzichtigheid is geboden. De minister zei echter dat mensen in grote menigten en groepen moeten worden aangemoedigd, zelfs als ze niet verplicht zijn, om een ​​masker te dragen.

“Als we een endemische ziekte naderen, zullen er veel maatregelen zijn om te versoepelen en we hebben geëvalueerd dat ze allemaal veilig zijn voor het publiek. We zijn ervan overtuigd dat mensen hun eigen risico's kunnen inschatten of het wel of niet veilig is om een ​​masker te verwijderen', zei Anutin.

Daarnaast beval de minister ook relevante agentschappen ter voorbereiding op de heropening van uitgaansgelegenheden in de groene en blauwe zone op 1 juni, ervoor te zorgen dat de bedrijven terugkeren onder de preventieve gezondheidsmaatregelen.

Hij noemde ook de mogelijkheid om de Thailand Pass-registratie voor buitenlanders te schrappen als de situatie onder controle is om buitenlandse toeristen het land binnen te drijven om zo de economische en toeristische systemen te stimuleren.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/