Thai Department of Disease Control monitort twaalf mensen na bevestigd geval van apenpokken die door Thaise luchthaven reizen

FOTO: Thaipost

Nationaal –

Een bevestigd geval van Monkeypox-infectie werd gevonden via Thailand, wachtend op een transitvlucht naar Australië op de internationale luchthaven, meldde het Department of Disease Control vanmiddag, 30 mei.

Dr. Chakrarat Pittayawonganon, directeur van de afdeling Epidemiologie onder de afdeling Ziektebestrijding, onthulde dat het bevestigde geval van Monkeypox een reisgeschiedenis had van vorige week op de luchthaven in Thailand gedurende twee uur voordat het naar Australië vertrok.

Volgens het ziekteonderzoek liepen naar verluidt 12 mensen risico, voornamelijk passagiers en bemanningsleden van de luchtvaartmaatschappij. Ze worden momenteel allemaal opgevolgd voor de eerste symptomen, maar geen van hen heeft tot nu toe meldingen van verdachte symptomen. Ze zullen in totaal 21 dagen onder toezicht blijven, wat de incubatietijd van de ziekte is.

Op zondag 29 mei heeft het Department of Disease Control drie gemelde vermoedelijke gevallen van apenpokken als "herpes" had opgehelderd. Er werden nog twee infecties gevonden in Phuket, ook bevestigd als herpes, en ze worden nu allemaal behandeld in het Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute.

Alle artsen krijgen nu het advies om een ​​patiënt met verdachte symptomen die verband houden met Monkeypox te melden bij het ministerie van Volksgezondheid om de vermoedelijke gevallen te laten onderzoeken en bevestigen door de relevante autoriteiten.

Ondertussen een vooraanstaande Thaise arts heeft apenpokken uitgelegd en waarom het publiek op de hoogte moet zijn maar niet in paniek moet raken.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/