Thai Department of Disease Control zegt dat drie vermoedelijke gevallen van apenpokken "gewoon herpes" waren, dringt er bij het publiek op aan niet in paniek te raken

Thailand-

Drie gemelde vermoedelijke gevallen van apenpokken zijn eigenlijk herpes, zei een van de leidende artsen van Thailand bij het Department of Disease Control (DDC) vanmiddag, 29 mei 2022.

De zaken waren eind vorige week in behandeling genomen en werden door de DDC als verdacht beschouwd.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control, verklaarde echter dat voorlopig bewijs aantoonde dat de drie verdachte gevallen die momenteel worden behandeld, geen apenpokken zijn maar eerder herpes.

Dr. Opas benadrukte ook dat het publiek kalm moest blijven en zei dat apenpokken niet zo overdraagbaar zijn als Covid-19 en dat mensen zich daarom bewust moeten zijn, maar hun dagelijkse leven of ritme niet moeten veranderen. Hij verklaarde ook dat hij geen tekenen ziet van het implementeren van gezondheidsbeperkingen of afsluitingen, en beantwoordt geruchten online.

Dr. Opas zei ook dat er tot dusver geen gevallen van apenpokken waren ontdekt in Thailand en dat de autoriteiten doorgingen met het screenen van buitenlandse aankomsten uit risicogebieden met gezondheidsonderzoeken en iedereen die symptomen van apenpokken vertoonde, zoals blaren of ongewone huiduitslag, vroegen om zoek onmiddellijk een behandeling en informeer een arts.

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.