Thai Covid-19 Center schrapt vanaf 1 juni dagelijkse meldingen van infecties gevonden via ATK zelftoediening

FOTO: Covid-19 Centrum

Nationaal –

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid bereidt zich voor om het aantal dagelijkse Covid-19-infecties weer aan te passen door vanaf 1 juni de gevonden patiënten via ATK-zelftoediening te verwijderen.

Dr. Sumani Watcharasin, een assistent van de plaatsvervangend woordvoerder van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), verklaarde tijdens een interview met betrekking tot het dashboardsysteem van het Department of Disease Control waarin het aantal ATK-geteste patiënten gisteren niet werd gemeld , 28 mei, dat meer dan 50 procent van de recente gevallen asymptomatisch is, dus vanaf nu begint het rapport zich te concentreren op degenen die symptomen hebben en in ziekenhuizen worden behandeld.

“Het rapport van het ministerie van Volksgezondheid is aangepast om alleen het gemiddelde van de dagelijkse besmettingen in de afgelopen twee weken te rapporteren, terwijl de CCSA nog steeds een totaal van dagelijkse cijfers rapporteert. Maar vanaf 1 juni zijn we van plan om alleen dagelijkse patiënten met symptomen en patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen te melden,” zei Dr. Sumani.

Ze voegde er ook aan toe dat de nieuwe vorm van rapporten op 30 mei zal worden voorgesteld aan de CCSA tijdens een vergadering van het ministerie van Volksgezondheid voordat de rapporten in de CCSA worden aangepast.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/