Rode vlaggen gehesen op verschillende stranden van Phuket na een waarschuwing voor zware golven in de Andamanse Zee

Phuket -

Veel stranden in Phuket hebben rode vlaggen gehesen om toeristen te waarschuwen niet rond de gebieden te zwemmen na de waarschuwing van de Thaise Meteorologische Afdeling voor zware golven in de Andamanse Zee, terwijl kleine boten werd geadviseerd om tot 30 mei aan wal te blijven.

Phuket-officieren van relevante instanties begonnen verschillende populaire toeristische attracties te inspecteren, zoals Patong Beach, Surin Beach, Nai Harn Beach, Kata Beach en Karon Beach, en waarschuwden toeristen om niet in de zee te zwemmen vanwege de huidige sterke wind en golven. De autoriteiten hebben ook rode vlaggen uitgezet om toeristen te verbieden in het water te zwemmen.

Dit volgde op de aankondiging van de Thaise Meteorologische Afdeling, die meldde dat er sterke wind wordt voorspeld in de Andamanse Zee als gevolg van de sterke zuidwestmoesson die heerst over de Andamanse Zee, de zuidelijke provincies en de Golf van Thailand. Dit resulteerde ook in sterke door de wind gegenereerde golven die 2-3 meter hoog konden worden in de Andamanse Zee en hoger dan 3 meter in gebieden met onweersbuien.

Vanaf vandaag zijn er op veel populaire stranden geen toeristen in het water gezien en waren alleen strandwachten gestationeerd bij verschillende controleposten.

Ze vroegen toeristen ook om hun instructies op te volgen, waarbij ze benadrukten dat de 'rode vlaggen' op het strand waren gemarkeerd als zeer gevaarlijke plekken met de mogelijkheid van golven en draaikolken die levensbedreigend zouden kunnen zijn. De 'geel-rode vlaggen' waren gemarkeerd als plaatsen waar toeristen in zee mogen zwemmen, maar onder streng toezicht van de strandwachten.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.