Phuket Sandbox genereerde in tien maanden minstens 66 miljard baht, zegt gouverneur van Phuket

Phuket -

  De Phuket Sandbox heeft tot nu toe minstens 66 miljard baht opgeleverd, terwijl de werkloosheid op het eiland daalt, zegt een topfunctionaris van Phuket.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, vertelde de Phuket Express: "Vanaf 1 julist, 2021 tot 30 aprilth, 2022, in totaal 304 dagen waren er 503,468 toeristen die de Phuket Sandbox bezochten, met een gemiddeld verblijf van acht nachten. Ze gaven gemiddeld 55,000 baht per persoon uit.”

"Het project heeft ten minste 66.8 miljard baht gegenereerd voor het economische systeem van Phuket." Gouverneur Narong toegevoegd.

Assistent-professor Chayanon Phujaroen van de Prince of Songkla University Phuket Campus vertelde de bijbehorende lokale media: “Tijdens de Covid-19-crisis van juli tot september 2021 was het werkloosheidspercentage in Phuket 11 procent, wat neerkwam op ongeveer 45,000 werklozen. Dit was de periode waarin we de strengste beperkingen en maatregelen hadden, waaronder sluitingen van alle “niet-essentiële” bedrijven zoals horeca en toerisme.”

“Van oktober tot december vorig jaar, toen de beperkingen begonnen te versoepelen en er steeds meer bezoekers naar Phuket kwamen, was het werkloosheidspercentage in Phuket slechts 6 procent, wat neerkomt op ongeveer 25,000 werklozen. Dit is een aanzienlijke verbetering.” De professor concludeerde.

Terwijl de Covid-19-beperkingen zijn versoepeld en versoepeld, zijn de toeristenaantallen naar het eiland, met name Patong, toegenomen. Vanaf 1 mei van dit jaar heeft Thailand het impopulaire Test and Go-programma laten vallen dat veel bezoekers had verhinderd om te arriveren vanwege de angst om bij aankomst mogelijk positief te testen op Covid-19 en in een verplichte quarantaine te worden geplaatst, waardoor hun vakantie eindigde. Als gevolg van de stopzetting van Test and Go zijn de toeristenaankomsten, vooral uit India, toegenomen.

Echter, zoals opgemerkt door The Phuket Express gisteren, 27 mei, sommige delen van het eiland, met name Kata en Karon, moeten nog volledig herstellen van de verwoestende gevolgen van Covid-19-beperkingen en verplichte bedrijfssluitingen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.