Het verwijderen van het mandaat voor gezichtsmaskers is alleen van toepassing in bepaalde gebieden, zegt het Thaise ministerie van Volksgezondheid

Bangkok -

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren, 25 mei, het vorige nieuws over de aanstaande annulering van het mandaat voor gezichtsmaskers verduidelijkt, met de mededeling dat het gemak alleen in sommige aangewezen gebieden zal worden geïmplementeerd.

Eerste, bekijk onze eerdere berichtgeving over deze aankondiging.

Dr. Taweesap Siraprapasiri van het Department of Disease Control, Ministry of Public Health, onthulde dat de opheffing van de maskerverordening in eerste instantie gepland is voor de meeste buitengebieden en provincies in de groene zones (bewakingsgebieden) en de blauwe zones (pilot-toeristische gebieden) , waaronder Bangkok, Phuket en Chonburi.

Gebieden met lagere infectiepercentages en voorbereide behandelingssystemen, evenals waar de meerderheid van de lokale bevolking (60-70 procent) volledig is gevaccineerd, inclusief een booster-injectie, komen volgens het ministerie ook in aanmerking voor de opheffing.

“Dit is een van de regels voor het versoepelen van maatregelen nu we weer een normaal leven gaan leiden. Het is echter mogelijk dat sommige risicogroepen de maskers op moeten houden, waaronder ouderen (mensen ouder dan 60), patiënten met onderliggende ziekten en zwangere vrouwen. Het mandaat blijft van toepassing op grote bijeenkomsten en drukke plaatsen, maar in open ruimtes en openbare parken moet men zijn masker kunnen afzetten als hij dat wil. Als iemand te allen tijde een masker wil blijven dragen, is dat welkom." zei dr. Taweesub.

De afschaffing van de maskerregeling kan rond half juni worden aangepast, maar is vanaf nu slechts een voorstel. Ondertussen zal het Ministerie van Volksgezondheid het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) informeren voordat het officieel wordt aangekondigd in de volgende stap.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/