PR: Thailand gaat volledig open voor toerisme, neemt voorzorgsmaatregelen om overdracht van apenpokken te voorkomen

FOTO: Siamrath

Bangkok, 26 mei 2022 -

De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil erop wijzen dat Thailand voorzorgsmaatregelen heeft genomen om lokale overdracht van apenpokken te voorkomen, te beginnen met screening van internationale aankomsten uit getroffen landen.

Aanvankelijk is een screening op apenpokken opgezet bij de bestaande Health Control op Suvarnabhumi Airport en geregistreerd via het Thailand Pass-systeem.

De screening is voornamelijk gericht op aankomsten uit landen waar gevallen van apenpokken zijn gemeld, waaronder Afrika, Australië, Europa en Noord-Amerika.

Internationale aankomsten uit door apenpokken getroffen landen, die ook een toegangsscreening moeten ondergaan en hun Thailand Pass QR-code moeten laten scannen bij de Health Control volgens bestaande COVID-19-preventiemaatregelen, krijgen een gezondheidspas voor zelfcontrole en follow-upadvies .

Het Department of Disease Control (DDC), het ministerie van Volksgezondheid, zei dat de aanvullende screening op apenpokken is bedoeld om reizigers met een hoog risico snel te detecteren en lokale overdracht te voorkomen.

In de gezondheidspas beveelt de DDC aan dat als reizigers een van de volgende symptomen ervaren: koorts (een hoge temperatuur van 38 graden Celsius of hoger), koude rillingen, hoofdpijn, keelpijn, spierpijn, rugpijn, uitputting, gezwollen lymfeklieren , met uitslag of laesies aan de wervels, moeten zij binnen 21 dagen na aankomst in Thailand onmiddellijk medische hulp inroepen bij een nabijgelegen ziekenhuis/kliniek en de arts informeren over hun reisgeschiedenis naar een gebied dat getroffen is door Monkeypox.

Volgens de DDC zijn reizigers mogelijk blootgesteld aan apenpokken voordat ze in Thailand aankwamen. Zo zal hun informatie over reisgeschiedenis, symptomen, begindatum, aankomstdatum en accommodatienaam de arts helpen om de juiste ziektediagnose en snelle behandeling te geven. Als ze hun ziekte willen melden, kunnen ze dat doen via de DDC Hotline 1422 of +66 (0) 97315 6850.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/