Phuket Public Health volgt strikt de maatregelen om apenpokken te voorkomen

Phuket-

  Het Phuket Provincial Public Health Office volgt strikt de maatregelen om apenpokken te voorkomen.

De hoofddokter voor volksgezondheid van Phuket, Kusak Kukiattikoon, vertelde de Phuket Express: "Er is in dit stadium geen Monkeypox gevonden in Phuket of Thailand. We hebben de metingen van mensen die vanuit andere landen in Phuket zijn aangekomen strikt gevolgd. Monkeypox is vergelijkbaar met waterpokken, een groep pokken. De infectie wordt veroorzaakt door nauw contact.”

Fruitverkopers bij het Mangrove en Monkey Viewpoint op Koh Sirey vertelden de Phuket Express: "Er zijn de afgelopen week minder mensen die fruit voor apen kopen. Ze zijn misschien bang voor de apenpokken, omdat de meesten van hen met kinderen zijn om apen te zien.”

TPN merkt echter op dat vroege informatie uit andere gevallen wereldwijd geen directe dreiging van apen in het algemeen laat zien.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.