UPDATE: Verdachte gearresteerd in ziekenhuis die behandeling krijgt voor schotwond, was verbonden met schietpartij Koh Kaew

Koh Kaew, Mueang Phuket –

Een verdachte die verwondingen had opgelopen door een schotwond bij een schietpartij in Koh Kaew is gearresteerd, aldus de relevante wetshandhavers.

Ten eerste, onze vorige storie:

Een 35-jarige man heeft verwondingen opgelopen door een schotwond na een gevecht met een groep andere mannen in een huis in het subdistrict Koh Kaew in het district Mueang Phuket, net voor middernacht op 23 mei.rd.

Nu voor ons bijgewerkte verhaal:

De politiechef van Phuket, kolonel Sarawut Chooprasit, vertelde vanmorgen aan The Phuket Express: "We hebben een arrestatiebevel ingediend tegen de heer Manoon Songlert, 42, uit Nakhon Si Thammarat, die werd behandeld nadat hij gewond was geraakt door een schotwond in zijn voeten in de Vachira Phuket Ziekenhuis in Phuket-stad.”

"Hij wordt beschuldigd van poging tot moord op anderen, illegaal bezit van vuurwapens en munitie, het zonder vergunning in het openbaar dragen van een wapen en het 's nachts zonder toestemming betreden van andermans accommodatie."

“In dit stadium heeft de heer Manoon alle beschuldigingen afgewezen en zegt hij zich niet schuldig te maken aan schendingen. De politie is echter 24 uur per dag bij meneer Manoon in het ziekenhuis.” verklaarde kolonel Sarawut.

'Ondertussen heeft meneer Suthon Meesribua, de andere partij in het huis die bij het vuurgevecht betrokken was, zijn pistool al aan ons gegeven. Hij verklaarde dat hij zijn wapen uit zelfverdediging gebruikte.” Sarawut voegde toe, zonder te zeggen of Suthon een vergunning voor het wapen had of dat hij werd aangeklaagd.

"Na ondervraging denken we dat de verdachten, waaronder Manoon, de situatie verkeerd begrepen toen ze geld probeerden te vragen aan de verkeerde persoon die al was verhuisd uit het huis dat nu eigendom is van Suthon." verklaarde kolonel Sarawut.

"We zijn op zoek naar enkele andere partijen die betrokken zijn bij deze woordenwisseling voor verder onderzoek." Kolonel Sarawut besloot.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.