Thais ministerie van Volksgezondheid stelt medio juni voor om in Thailand in de meeste situaties een einde te maken aan maskermandaten

Thailand-

Dr. Kiatpoom Wongrachit, permanent secretaris van het ministerie van Volksgezondheid (MOPH), kondigde vanmiddag, 24 mei 2022, aan dat de MOPH van plan is om het Center for Covid-19 Situation Administration of CCSA voor te stellen om maskermandaten in de meeste landen te beëindigen. situaties in heel Thailand tegen half juni.

Momenteel is er in elke provincie in Thailand een maskermandaat in alle openbare ruimtes, ook buitenshuis of zelfs alleen op een motorfiets. Dit is niet per se een wet, maar het is een afdwingbaar wettelijk mandaat onder het huidige nooddecreet dat zojuist is verlengd tot eind juli.

Volgens Dr. Kiatpoom zal het voorstel zijn dat het huidige mandaat zal veranderen in richtlijnen voor slechts drie dingen:

1. In gevaar, kwetsbare mensen, vooral ouderen.

2. Gesloten binnenruimten die slecht geventileerd zijn.

3. Evenementen die extreem grote groepen mensen brengen.

Volgens het voorstel zou in andere situaties het mandaat worden ingetrokken en zou het een persoonlijke keuze zijn of men een masker wil dragen of niet.

TPN merkt op dat dit momenteel slechts een voorstel is en niet gegarandeerd zal gebeuren, maar dat dit voor veel van onze lezers welkom potentieel nieuws zal zijn. Reacties van sociale media op onze netwerken hebben consequent kritiek geuit op de mandaten, met name buitengebruik.

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.