Dwergpotvis dood gevonden op strand van Racha Island, Phuket

Phuket-

  Een dwergpotvis is vanmiddag dood aangetroffen op een strand op het eiland Racha Yai in Rawai.

De burgemeester van Rawai, de heer Aroon Solos, werd door strandwachten die vandaag (24 mei) op ​​het Racha-eiland zijn gestationeerd op de hoogte gebracht dat er een walvis is gevonden in de Lah Noi-baai op het Racha Yai-eiland in het subdistrict Rawai.

Het Phuket Marine Biological Centre werd geroepen om het lichaam van de walvis te nemen, een tienerdwergpotvis. Er werd een snijwond gevonden aan het staartuiteinde van de walvis terwijl zijn huid droog was en zwart werd. De walvis was twee meter lang en woog ongeveer 50 tot 60 kilogram.

Er zal autopsie worden uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.