Phuket's grootste verhalen van vorige week: vermiste Duitse toerist veilig gevonden, Indiase toeristen nummer één, lightrail gepauzeerd en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 16 mei 2022 t/m zondag 22 mei 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een vermiste 76-jarige Duitse toerist werd vanochtend levend maar zwak gevonden in een ondiep kanaal in het Sirinat National Park door een team van reddingswerkers (16 mei) in het Thalang-district.

Na een zoektocht van acht dagen werd mevrouw Barbara Lange, 76, uit Duitsland, levend gevonden door officieren van het nationale park, liggend in een klein ondiep zoetwaterkanaal in het Sirinat National Park-gebied.

Een vermiste 76-jarige Duitse toeriste met geheugenverlies werd levend maar zwak gevonden in een ondiep zoetwaterkanaal in de buurt van het Sirinat National Park in het Thalang-district, ongeveer 15 kilometer verwijderd van haar hotel in het Mai Khao-subdistrict.

De gouverneur van Phuket bezocht een 76-jarige Duitse toerist met geheugenverlies die meer dan een week vermist was in Sirinat National Park en nu herstelt in een ziekenhuis.

2. Indiase toeristen zijn nummer één in toeristenaankomsten in Phuket met een totaal aantal van 12,200 sinds het impopulaire Test and Go-programma op 1 mei werd stopgezet, zegt Phuket Immigration.

Deze maand zullen naar verwachting minstens 200,000 buitenlandse toeristen in Phuket aankomen en we verwachten dat India het voortouw zal blijven nemen.

3. De lang voorgestelde en besproken Phuket Light Rail van het noorden naar het zuiden van het eiland is officieel gepauzeerd voor wat relevante instanties een projectbudgetbeoordeling noemen.

De directeur van de MRTA, de heer Pakapong Sirikantamart, vertelde The Phuket Express: "Vanaf de huidige situatie wil het ministerie van Transport het budget zoveel mogelijk verlagen."

4. Nadat entertainmentbedrijven in Patong legaal zijn geopend, zullen ze minstens 10 miljoen Baht per nacht genereren, zei de voorzitter van de Patong Entertainment Business Association (PEBA).

Er zullen meer buitenlandse toeristen naar Phuket komen, wat tot 10 miljoen baht per nacht zal opleveren voor de economie in het algemeen.” Weerawit Krueasombat, de voorzitter van de Patong Entertainment Business Association, voegde toe.

5. Volgens een populaire Facebook-pagina werd bij Kamala Beach in het district Kathu vies, zwart water met een bedorven geur in zee gevonden.

Het incident werd gemeld door de Monsoon garbage Thailand Facebook-pagina op maandag van vorige week op 16 meith.

Afvalwater dat naar Kamala Beach stroomt, is niet afkomstig van bedrijven, maar afvalwater is een groot probleem, zei de Kamala Chief die een budget aanvraagt ​​voor verbeteringen aan het afvalwaterzuiveringssysteem.

Jutha Dumlak, het hoofd van de administratieve organisatie van Kamala Tambon, vertelde de Phuket Express: “Het zwarte water dat je ziet, is afvalwater dat is achtergebleven in een 'zandvangerbassin' in waterafvoersystemen van het droge seizoen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.