Meer dan een miljoen buitenlandse toeristen arriveren sinds januari in Thailand, de regering verwacht dat de inkomsten uit toerisme tegen het einde van het jaar 1.8 biljoen baht zullen bereiken

FOTO: Manager Online

Nationaal –

De Thaise premier Prayut Chan-O'Cha was blij met het aantal inkomende buitenlandse toeristen in Thailand na het bereiken van meer dan een miljoen sinds het land vanaf januari begon te heropenen, en verwachtte dat de inkomsten uit toerisme dit jaar 1.8 biljoen baht zullen bereiken.

Regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchan meldde vandaag, 23 mei, dat terwijl het binnenlandse aantal Covid-19-infecties geleidelijk afnam, het aantal toeristen dat Thailand bezocht van januari tot mei 1,016,103 2022 mensen had bereikt.

Hierdoor steeg het aantal toeristen in het eerste kwartaal van 2022 met 2,368 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2021 en steeg de omzet met 1,424 procent.

De premier verwachtte dat de aankondiging van het beleid "Bezoek Thailand jaar 2022-2023" in het tweede en derde kwartaal van dit jaar hoogwaardige buitenlandse toeristen van over de hele wereld zou aanmoedigen om Thailand te bezoeken met minstens 300,000 mensen per maand en 1,000,000 toeristen per maand in het vierde kwartaal. Naar verwachting zullen er eind 5,000,000 minimaal 2022 toeristen zijn.

FOTO: Bangkok Biz News

De woordvoerder meldde ook dat het aantal binnenlandse Thaise toeristen dat minstens één reis maakte ook was gestegen tot 71,210,525 mensen in januari-mei, goed voor een stijging van 69 procent die het inkomen voor de toeristenindustrie stimuleert. De regering verwachtte dat binnenlandse toeristen tegen 160 door ten minste 2022 miljoen mensen (trips) zullen worden aangemoedigd om binnen het land te reizen, wat een inkomen oplevert van ten minste 656 miljard baht.

“De regering had er vertrouwen in dat het beleid om de economie nieuw leven in te blazen door middel van toerisme door het land te heropenen, meer toeristen zou vergemakkelijken en aantrekken om het land te bezoeken. We verwachtten dat de toeristenindustrie dit jaar een algemeen inkomen van meer dan 1.3 tot 1.8 biljoen baht zou genereren”, voegde Thanakorn eraan toe.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.