Phuket houdt 'Super Sports Laguna Phuket Marathon' met hardlopers uit 70 landen

Phuket -

  Phuket is van plan om volgende maand de 'Super Sports Laguna Phuket Marathon' te houden met lopers uit 70 landen.

De vice-gouverneur van Phuket, Pichet Panaphong, zei in een persconferentie: "We zijn klaar om de 'Super Sports Laguna Phuket Marathon' opnieuw te houden, aangezien Phuket een centrum van 'Sports Tourism' in Zuidoost-Azië is."

“Dit is een belangrijk evenement om toeristen aan te trekken, zoals voorgaande jaren bewezen. Dit evenement zal het toerisme en de lokale economie een boost geven. Er zullen lopers uit meer dan 70 landen over de hele wereld meedoen. De marathon wordt vanaf zaterdag 11 juni twee dagen verredenth t/m zondag 12 junith, 2022.” Pichet uitgelegd.

In de avond (zonsondergang) op zaterdag 11 junith wordt een wedstrijd van 5 kilometer en een wedstrijd van 10.5 kilometer, en in de ochtend (zonsopgang) op zondag 12 junith wordt een halve marathon op 21.097 kilometer en een marathon op 42.195 kilometer hardlopen.” aldus Pichet.

"Het start- en eindpunt is in Laguna Grove, Laguna Phuket, in het subdistrict Cherng Talay in het district Thalang," voegde Pichet eraan toe.

"Dit evenement ondersteunt ook 'The Children's First Fund (CFF)', dat in totaal meer dan 400 kinderen heeft in zeven weeshuizen in Phuket," concludeerde Pichet.

Voor de marathonregistratie:

https://www.phuketmarathon.com/registration

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.