Phuket organiseert 'Food Festival' om 'Phuket, de stad van de gastronomie' te promoten

Phuket -

Vanaf 28 mei wordt in Phuket een 'Food Festival' gehouden om 'Phuket, de stad van de gastronomie door UNESCO' te promotenth tot en met juni 5th2022.

Vrijdag (20 mei) was er een bijeenkomstth) en werd geleid door de plaatsvervangend burgemeester van Phuket, de heer Prasit Sinsaowapark, en de president van de voedselproducenten in Phuket, de heer Panachai Wassanaroongruengsuk.

De heer Prasit zei tijdens de bijeenkomst: "Het Food Festival zal vanaf 28 mei worden gehoudenth tot en met juni 5th, 2022 in Saphan Hin in Phuket Town van 4:00 tot 11:00 uur”

“Het festival is bedoeld om de economie en het toerisme in Phuket een boost te geven nadat Covid -19 is verholpen. Dit festival is al 25 keer eerder gehouden. We zijn echter twee jaar gestopt met het houden van dit festival vanwege de Covid-19-pandemie." verklaarde Prasit.

"Dit voedselfestival is heel speciaal omdat we 'Phuket, City of Gastronomy' promoten met een heerlijke en schone keuken, vooral de kenmerkende Phuket-keukens."

De heer Panachai zei tijdens de bijeenkomst: "Er zullen meer dan 60 eetstalletjes zijn, kleine winkeltjes met lokale producten, biologische groenten en meer. Het gebruik van plastic en schuim op het festival zal worden vermeden om de vervuiling te verminderen en het milieu te beschermen.”

De Phuket Express merkte op dat Phuket op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en op de lijst van creatieve steden staat. “Goed eten, goed humeur” … en in Phuket, goed eten, goede gezondheid” … is de slogan van Phuket voor het Phuket City Of Gastronomy festival.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.