UPDATE: Kamala Chief bevestigt dat zwart afvalwater dat op virale sociale-mediaposten naar Kamala Beach stroomt, niet van bedrijven is

Phuket -

  Afvalwater dat naar Kamala Beach stroomt, is niet afkomstig van bedrijven, maar afvalwater is een groot probleem, zei de Kamala Chief die een budget aanvraagt ​​voor verbeteringen aan het afvalwaterzuiveringssysteem.

Eerst ons vorige verhaal:

Volgens een populaire Facebook-pagina werd eerder deze week vuil, zwart water met een bedorven geur gevonden in de zee bij Kamala Beach in het district Kathu.

Gisteren (19 mei)th), de Jutha Dumlak, het hoofd van de administratieve organisatie van Kamala Tambon en zijn team inspecteerden Kamala Beach.

Dhr. Jutha vertelde de Phuket Express: “Het zwarte water dat je ziet, is afvalwater dat is achtergebleven in een 'zandvangerbassin' in waterafvoersystemen van het droge seizoen. Nu is het het begin van het regenseizoen waarin de regen is begonnen om al het overgebleven afvalwater in de zee weg te spoelen.”

“Ik heb bevestigd dat het afvalwater deze keer niet afkomstig is van bedrijven die afval of afval dumpen, zoals velen op sociale media noemden of speculeerden. Wij controleren altijd de afvalwaterzuivering van bedrijven in de buurt. Als we problemen zien met hun afvalwaterzuivering, hebben ze goed meegewerkt om hun problemen op te lossen”, legt dhr. Jutha uit.

“We geven echter toe dat afvalwater een groot probleem is dat de lokale economie heeft aangetast, vooral nu het toerisme begint te herstellen nadat de Covid-19-beperkingen zijn versoepeld. We zien dit als het eerste grote probleem om post-Covid-19 op te lossen. We hebben geprobeerd het afvalwaterzuiveringssysteem in het hele Kamala-gebied te dekken. Voor de bouw van een goed afvalwaterzuiveringssysteem is echter veel budget nodig, wat meer is dan de lokale autoriteiten zich kunnen veroorloven. We hebben steun nodig van de provinciale overheid en centrale ministeries.” De heer Jutha besloot.

De administratieve organisatie van Kamala Tambon is van plan verder te gaan met het aanvragen van grotere budgetten om het afvalwatersysteem te verbeteren.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.