Thailand kondigt herbestemming van kleuren aan, stroomlijning van de Thailand Pass en heropening van uitgaansgelegenheden in sommige gebieden vanaf 1 juni

Nationaal –

Het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft vandaag, 20 mei, de kleurwijziging aangekondigd in veel provincies en de heropening van uitgaansgelegenheden in provincies/gebieden in de groene zones en de blauwe toeristische proefzones, waaronder Bangkok, Phuket, en Chonburi, vanaf 1 juni.

Kleurzones in Thailand worden gebruikt om Covid-19-beperkingen en -maatregelen per provincie toe te wijzen en te delegeren, merkt TPN-media op.

Wat betreft de herbestemming worden provincies in de gele zone of de hoge toezichtszone nu teruggebracht van 65 naar 46 provincies. 14 van hen bevinden zich nu in de Groene Zone of de bewakingszone, namelijk Chainat, Trat, Nakhon Panom, Nan, Buriram, Phichit, Ang Thong, Maha Sarakam, Yasothorn, Lampang, Surat Thani, Surin, Udon Thani en Amnat Charoen.

In totaal zijn nu 17 provincies/gebieden opgenomen in de Blauwe Zone of de toeristische proefprovincies, waaronder: Krabi, Bangkok, Kanchanaburi, Chanthaburi, Chonburi, Chiang Rai, Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Nonthaburi, Narathiwas, Pathumthani, Prachuap Khiri Khan, Phang Nga, Phetchaburi, Phuket, Rayong en Songkhla.

Na de herbestemming kondigde de CCSA de wettelijke heropening aan van uitgaansgelegenheden vanaf 1 juni, inclusief bars, pubs, soapie-massagesalons, karaokelounges en soortgelijke etablissementen, in alle provincies/gebieden in de Groene Zones en de Blauwe Zones, zoals hierboven vermeld . Gele zones houden deze locaties voorlopig wettelijk gesloten.

TPN merkt op dat deze locaties sinds december 2021 als omgebouwde "restaurants" werken met verschillende regels en beperkingen.

Vanaf 1 juni mogen dergelijke etablissementen uiterlijk om middernacht alcoholische dranken verkopen en schenken en hun bedrijf exploiteren. Er mogen geen brillen worden gedeeld en zowel medewerkers als klanten moeten nauw contact voorkomen en moeten gedurende de hele dienst gezichtsmaskers dragen.

Werknemers, muzikanten, zangers en aanverwant personeel moeten volledig zijn gevaccineerd, inclusief de boosterdosis. Ze moeten elke 7 dagen een ATK-test uitvoeren of wanneer ze verdachte symptomen hebben. Werkgevers moeten dagelijks een risicobeoordeling van hun werknemers uitvoeren via Thai Save Thai (TST) of andere beoordelingsapplicaties.

Klanten moeten een vaccinatiedocument overleggen waaruit blijkt dat ze volledig zijn gevaccineerd, voordat ze van de diensten gebruik maken. Zowel medewerkers als klanten dienen te allen tijde preventieve maatregelen onder Universele Preventie (UP) te volgen.

TPN merkt op dat provinciegouverneurs en commissies voor besmettelijke ziekten moeten instemmen met de maatregelen en de mogelijkheid hebben om maatregelen te versterken als ze dat willen.

Ondanks de versoepeling van de maatregelen kondigde de regering de verlenging van het Noodbesluit aan met nog eens twee maanden, of tot 31 juli, in afwachting van de definitieve bevestiging van het Thaise kabinet waarschijnlijk volgende week. De CCSA meldde dat de uitbreiding zal doorgaan totdat de herdefiniëring van Covid-19 als een endemische ziekte in het Koninkrijk wordt geïmplementeerd.

Met betrekking tot deze aanwijzing van Covid-19 als endemisch, zei minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul dat de beoordeling hiervan aan de gang was, maar dat er "geen garantie" was dat het op of tegen 1 juli zou zijn, zoals sommige media eerder hadden verklaard.

Thailand Pass wordt vanaf 1 juni gestroomlijnd, maar nog niet verwijderd, voor vreemdelingen en overgenomen door het Department of Disease Control. Volgens de briefing zal het aanvraag- en goedkeuringsproces "sneller dan ooit" zijn door onmiddellijk na het aanvragen een QR-code te verstrekken om naar de luchthaven te brengen. Thaise staatsburgers hoeven na 1 juni de Thailand Pass niet meer te gebruiken. De verzekeringseis van minimaal 10,000 USD die Covid-19 dekt, blijft behouden.

Niet-gevaccineerde of niet volledig gevaccineerde toeristen kunnen nu een Covid-19-test doen voor of na internationale aankomst en hoeven niet langer in quarantaine te worden geplaatst.

TPN media merkt op dat dit een verhaal in ontwikkeling is en dat wijzigingen in dit artikel kunnen worden aangebracht zonder voorafgaande kennisgeving.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/